Βίντεο στο οποίο δηλώνει πως είναι «απολύτως καλά» δημοσίευσε ο ηγέτης της Μπόκο Χαράμ Αμπουμπακάρ Σεκάου για να διαψεύσει τον στρατό της Νιγηρίας ο οποίος είχε ανακοινώσει πως είχε τραυματιστεί σοβαρά τον περασμένο μήνα.

«Είπατε στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης ότι με τραυματίσατε ή με σκοτώσατε. Όμως είμαι τυχερός, η υγεία μου είναι πολύ καλή και είμαι ασφαλής. Είμαι απολύτως καλά» λέει ο Σεκάου στο 40λεπτο βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube.

Στα τέλη Αυγούστου ο στρατός υποστήριξε ότι ο ηγέτης της οργάνωσης υπέστη «μοιραίο πλήγμα» σε αεροπορική επιδρομή στο δάσος της Σαμπίσα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ενδέχεται ακόμη και να είναι νεκρός.

Στο νέο βίντεο ο Σεκάου μοιάζει να είναι καλά και στο τέλος, για να επιβεβαιώσει ότι η καταγραφή έγινε πρόσφατα, δείχνει σε ένα ισλαμικό ημερολόγιο την ημερομηνία, που αντιστοιχεί στην 25η Σεπτεμβρίου 2016.

Μιλώντας πότε στη γλώσσα χάουσα, πότε στα αραβικά, πότε στα αγγλικά ή σε διαλέκτους της βορειοανατολικής Νιγηρίας, ο Σεκάου εξαπολύει απειλές εναντίον του προέδρου της Νιγηρίας Μουχαμαντού Μπουχάρι, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα ζήτησε τη βοήθεια των Ηνωμένων Εθνών προκειμένου να διαπραγματευτεί την απελευθέρωση των μαθητριών που είχαν απαχθεί από το σχολείο τους στο Τσίμποκ πριν από δύο χρόνια.

«Δεν θα σας δώσουμε τα κορίτσια σας. Αν θέλετε να σας τα παραδώσουμε, δώστε μας τους αδελφούς μας» ακούγεται να λέει.