current views are: 6

25 Σεπτεμβρίου 2016
Δημοσίευση16:50

Κλίντον και Τραμπ ακονίζουν τα μαχαίρια για το πρώτο ντιμπέιτ

Χίλαρι Κλίντον και Ντόναλντ Τραμπ ακονίζουν τα «μαχαίρια» για το πρώτο ντιμπέιτ που πραγματοποιείται αύριο, 1,5 μήνα πριν τις προεδρικές εκλογές.

Δημοσίευση 16:50’

Χίλαρι Κλίντον και Ντόναλντ Τραμπ ακονίζουν τα «μαχαίρια» για το πρώτο ντιμπέιτ που πραγματοποιείται αύριο, 1,5 μήνα πριν τις προεδρικές εκλογές.

Χίλαρι Κλίντον και Ντόναλντ Τραμπ ακονίζουν τα «μαχαίρια» για το πρώτο ντιμπέιτ που πραγματοποιείται αύριο, 1,5 μήνα πριν τις προεδρικές εκλογές.

Η πρώτη τηλεμαχία θα πραγματοποιηθεί στο Λονγκ Άιλαντ στη Νέα Υόρκη και τα βλέμματα όλων στρέφονται εκεί, καθώς αρχίζει και έτσι και επίσημα ο προεκλογικός αγώνας στις ΗΠΑ. «Νομίζω πως θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση εκεί, καθώς είναι σημαντικό κομμάτι της διαδικασίας» ανέφερε στο ABC ανώτερος σύμβουλος της επιτροπής για τα Ντιμπέιτς.

Μάλιστα, ο Ντόναλντ Τραμπ παραλίγο να καταφέρει χτύπημα… κάτω από τη ζώνη καθώς απείλησε να φέρει στο αυριανό ντιμπέιτ την Τζένιφερ Φλάουερς, πρώην ερωμένη του συζύγου της Χίλαρι Κλίντον.

«Το γεγονός ότι ο Ντόναλντ Τραμπ περνάει τις ώρες του πριν από τη συζήτηση με αυτού του είδους τα πράγματα, δείχνει τι είδους ηγέτης θα γινόταν, ένας πρόεδρος για το νηπιαγωγείο», σχολίασε ο Ρόμπι Μουκ, ο υπεύθυνος της εκστρατείας της Κλίντον μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι CNN. 

Ωστόσο οι Ρεπουμπλικάνοι έσπευσαν να σβήσουν γρήγορα τις φωτιές που άναψε ο Τραμπ, με τον υποψήφιο αντιπρόεδρο να διευκρινίζει ότι η Φλάουερς δεν θα παραστεί στο ντιμπέιτ. «Στην πραγματικότητα ο Ντόναλντ Τραμπ χρησιμοποίησε το tweet που ανήρτησε χθες προκειμένου να χλευάσει την προσπάθεια της Χίλαρι Κλίντον και της ομάδας εκστρατείας της να αποσπάσουν την προσοχή των Αμερικανών πολιτών απ’ όσα θα πρέπει να επικεντρωθούν αύριο το βράδυ, (δηλαδή) στα θέματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε, στην επιλογή ενώπιον της οποίας βρισκόμαστε» υπογράμμισε ο Μάικ Πενς.

Πότε θα γίνουν τα ντιμπέιτ

Στα διαδικαστικά, θα πραγματοποιηθούν τρεις τηλεμαχίες. Η πρώτη θα γίνει αύριο, και θα έχει έξι τομείς που θα καλύπτουν διαφορετικές θεματικές ενότητες: Η κατεύθυνση των ΗΠΑ, η οικονομική πολιτική και η εσωτερική ασφάλεια.

Η δεύτερη μονομαχία θα διεξαχθεί στο Πανεπιστήμιο Ουάσινγκτον στο Σαιντ Λούις, στις 9 Οκτωβρίου. Η διαφορά θα είναι ότι τις μισές ερωτήσεις θα τις απευθύνει το κοινό. Τα μέλη του ακροατηρίου θα τα βρει το ινστιτούτο Γκάλοπ.

Το τρίτο ντιμπέιτ θα πραγματοποιηθεί στο πανεπιστήμιο της Νεβάδα στο Λας Βέγκας στις 19 Οκτωβρίου με θεματικές ενότητες.

Σύμφωνα με τα όσα έχει αποφασίσει η εθνική επιτροπή για τα ντιμπέιτ, για να συμμετάσχει κάποιος σε αυτά θα πρέπει να συγκεντρώνει στις δημοσκοπήσεις περισσότερο από το 15% των ψήφων. Ποσοστά που έχουν κατορθώσει να συγκεντρώσουν μόνο η Χίλαρι Κλίντον και ο Ντόλαντ Τραμπ. Οι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν πως στο πρώτο ντιμπέιτ δεν κατάφερε να προκριθεί ούτε η υποψήφια των Πρασίνων, ούτε αυτός του Ελευθεριακού Κόμματος. Οι αποφάσεις για τους συμμετέχοντες στα υπόλοιπα ντιμπέιτ θα ανακοινωθούν πριν τη διεξαγωγή τους. 


σχετικα αρθρα