current views are: 9

26 Σεπτεμβρίου 2016
Δημοσίευση14:49

Συνελήφθη και άλλος πρώην υπουργός για το σκάνδαλο της Petrobras

Αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη βρίσκεται ακόμη ένας πρώην υψηλόβαθμος αξιωματούχος στη Βραζιλία για το σκάνδαλο της Petrobras.

Δημοσίευση 14:49’

Αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη βρίσκεται ακόμη ένας πρώην υψηλόβαθμος αξιωματούχος στη Βραζιλία για το σκάνδαλο της Petrobras.

Αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη βρίσκεται ακόμη ένας πρώην υψηλόβαθμος αξιωματούχος στη Βραζιλία για το σκάνδαλο της Petrobras, μετά τη σύλληψη του πρώην υπουργού Οικονομικών Γκουίντο Μαντέγκα και τη δίωξη κατά του πρώην προέδρου Λούλα ντα Σίλβα.

Σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης της Βραζιλίας συνελήφθη σήμερα ο 55χρονος Αντόνιο Παλότσι, ο οποίος διατέλεσε υπουργός Οικονομικών στις κυβερνήσεις των πρώην προέδρων Λούλα ντα Σίλβα και της Ντίλμα Ρουσέφ,

Ο Παλότσι, που ανέλαβε υπουργός Οικονομικών το 2003 και ήταν ένα από τα ισχυρότερα στελέχη του Κόμματος των Εργατών (PT) είχε καταφέρει τότε να καθησυχάσει τις χρηματαγορές που είχαν τρομοκρατηθεί από την εκλογή του Λούλα στην προεδρία της Βραζιλίας και αποκατέστησε την οικονομική σταθερότητα στη χώρα. Όμως αναγκάστηκε να παραιτηθεί το 2006 αφού ενεπλάκη σε ένα σκάνδαλο παραβίασης του τραπεζικού απορρήτου.

Το 2011, ενώ είχε αναλάβει προσωπάρχης της Ντίλμα Ρουσέφ, της διαδόχου του Λούλα, υποχρεώθηκε και πάλι να παραιτηθεί καθώς κατηγορήθηκε για παράνομο πλουτισμό.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε τη σύλληψη “ενός πρώην υπουργού”, χωρίς να δημοσιοποιήσει το όνομά του.


σχετικα αρθρα