Στην τουρκική δικαιοσύνη αναγκάστηκε τελικά να προσφύγει σήμερα η γερμανική ραδιοτηλεόραση Deutsche Welle σχετικά με την υπόθεση κατάσχεσης υλικού από τις τουρκικές Αρχές προκειμένου να μην δημοσιευτεί συνέντευξη του τούρκου υπουργού Νεολαίας και Αθλητισμού.

Όπως είχε καταγγείλει η DW το περιστατικό συνέβη στο γραφείο του υπουργού στις 5 Σεπτεμβρίου.

Ο δημοσιογράφος Μίχελ Φρίντμανς πήρε συνέντευξη η οποία τελικά δεν μεταδόθηκε γιατί οι ερωτήσεις του σχετικά  με την απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου και τις μαζικές απολύσεις και συλλήψεις που ακολούθησαν, την ελευθεροτυπία και τα δικαιώματα των γυναικών ενόχλησαν τον τούρκο υπουργό.

«Πρόκειται για ένα συμβάν που δεν έχει καμία σχέση με το κράτος δικαίου και τη δημοκρατία», σχολίασε ο γενικός διευθυντής της DW, ο Πέτερ Λίμπουργκ. «Πλέον χρησιμοποιούμε νομικά μέσα για να ζητήσουμε την άμεση επιστροφή του υλικού», πρόσθεσε ο Λίμπουργκ ο οποίος προηγουμένως είχε χαρακτηρίσει την κατάσχεση «κατάφωρη παραβίαση της ελευθερίας του Τύπου».

Από την Άγκυρα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Αθλητισμού Ουμπεϊντουλάχ Γενέρ είπε ότι δεν γνωρίζει ποιο θα μπορούσε να είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής απόφασης.