Σχέδιο διάσωσης  έχουν στα σκαριά η γερμανική κυβέρνηση και οι αρμόδιες χρηματοοικονομικές αρχές για την Deutsche Bank την ούτως ώστε η γερμανική τράπεζα να «πέσει» στα μαλακά σε περίπτωση αδυναμίας για την εξασφάλιση των απαραίτητων κεφαλαίων αναφορικά  για την υπόθεση των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το εν λόγω πλάνο, η Deutsche Bank θα έχει τη δυνατότητα να πουλήσει περιουσιακά της στοιχεία σε άλλες τράπεζες σε τιμές που θα άμβλυναν τις πιέσεις στην DB και δεν θα προσέθεταν επιπλέον βάρος, αναφέρει το δημοσίευμα, το οποίο ωστόσο δεν αναφέρει την πηγή της πληροφόρησής του.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters ανέφεραν πως η Bafin, η χρηματοοικονομικη ρυθμιστική αρχή, δεν επεξεργάζεται σχέδιο διάσωσης της τράπεζας, διαψεύδοντας το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, που τονίζει πως δεν ετοιμάζει κανένα σχέδιο διάσωσης και πως δεν υπάρχει λόγος για εικασίες για ένα τέτοιο σχέδιο.

Ταυτόχρονα, ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank, John Cryan διέψευσε κάθε είδους σενάριο που θέλει την  γερμανική τράπεζα να ζητά «χέρι βοηθείας» από την κυβέρνηση, επισημαίνοντας: «Σε κανένα σημείο δεν ζήτησα στήριξη από την Καγκελάριο. Ούτε άφησα να εννοηθεί κάτι τέτοιο», δήλωσε στην Bild ο Cryan, απαντώντας σε δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο είχε ζητήσει τη στήριξη της Καγκελαρίου Μέρκελ προκειμένου να διακανονιστεί το θέμα των 14 δισ. ευρώ που απαιτούν οι ΗΠΑ σε σχέση με την πώληση τίτλων που στηρίζονται σε ενυπόθηκα δάνεια.

Επιπρόσθετα ο CEO της Deutsche Bank τόνισε: « Δεν τίθεται ζήτημα» τέτοιου αιτήματος, αποκλείοντας την ανάγκη αύξησης κεφαλαίου, λέγοντας πως η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας έχει «λιγότερους κινδύνους στα βιβλία της απ' ότι προηγουμένως» και πως διαθέτει «άνετη» ελεύθερη ρευστότητα.