Με δάκρυα στα μάτια ένα κορίτσι 10 ετών ανέβηκε στο βήμα του δημοτικού συμβουλίου της Σαρλότ, της πόλης όπου πριν από μερικές ημέρες ακόμη ένας μαύρος αμερικανός πολίτης σκοτώθηκε από αστυνομικά πυρά.

Οι κάτοικοι ζητούν την παραίτηση της δημάρχου Jennifer Roberts και του επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας Kerr Putney.

«Είμαστε μαύροι και δεν έπρεπε να αναγκαζόμαστε να νιώθουμε έτσι. Δεν θα έπρεπε να διαμαρτυρόμαστε γιατί μας συμπεριφέρεστε με λάθος τρόπο. Το κάνουμε γιατί πρέπει και γιατί έχουμε δικαιώματα», είπε κλαίγοντας η μικρούλα αλλά θαρραλέα Zianna Oliphant.

«Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Σαρλότ και δεν ένιωσα ποτέ έτσι μέχρι τώρα. Και δεν μπορώ να το αντέξω το πώς μας φέρονται».

Είναι ντροπή που οι πατεράδες και οι μανάδες μας σκοτώνονται και δεν μπορούμε να τους δούμε πια. Είναι ντροπή που πρέπει να πάμε στο νεκροταφείο και να τους θάψουμε. Και κλαίμε και δεν θα έπρεπε.

Χρειαζόμαστε τους πατέρες και τις μητέρες μας να είναι στο πλευρό μας, είπε η μικρή Zianna στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα για τη βία κατά των μαύρων στην Αμερική.

Η δολοφονία του αφροαμερικανού στη Σάρλοτ, το τελευταίο κρούσμα αστυνομικής βίας κατά μαύρων στις ΗΠΑ​, προκάλεσε βίαια εκτεταμένα επεισόδια κατά τα οποία τραυματίστηκαν δεκάδες άνθρωποι και η πόλη κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.