Κατολίσθηση σχεδόν ισοπέδωσε ένα χωριό στην επαρχία Ζετζιάνγκ στην ανατολική Κίνα, την Τετάρτη, όπου περισσότερα από δέκα σπίτια καταπλακώθηκαν από όγκους λάσπης και 27 άνθρωποι αγνοούνται, μετέδωσαν κρατικά ΜΜΕ.

Οι κατακλυσμιαίες βροχές που προκάλεσε ο τυφώνας Μέγκι είχαν ως αποτέλεσμα την κατολίσθηση που έπληξε το χωριό Σουκούν, έγραψε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων «Νέα Κίνα».

Τεράστιοι όγκοι λάσπης και βράχων διακρίνονται στις πλαγιές του βουνού ενώ κατευθύνονται με μεγάλη ταχύτητα προς το μικρό χωριό, σύμφωνα με τις εικόνες και τα βίντεο που ανήρτησαν τοπικά κρατικά δίκτυα στον ιστότοπο Weibo.

Στο μεταξύ οι κινεζικές αρχές αποφάσισαν το κλείσιμο των σχολείων, ενώ δεκάδες πτήσεις ακυρώθηκαν εξαιτίας του τυφώνα Μέγκι που έπληξε την επαρχία Φουτζιάν συνοδευόμενος από ανέμους που έπνεαν σχεδόν στα 120 χιλιόμετρα την ώρα, μετέδωσε το Xinhua.

O Μέγκι έχει στοιχίσει την ζωή σε 4 ανθρώπους και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό άλλων 523 στην Ταϊβάν.

Οι κινεζικές αρχές εξέδωσαν το τρίτη υψηλότερη προειδοποίηση ενόψει του τυφώνα.

Το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα ανέφερε ότι περισσότεροι από 120.000 άνθρωποι που εργάζονται κοντά στις ακτές ή την θάλασσα απομακρύνθηκαν από τις αρχές του Φουτζιάν.

Η αεροπορική εταιρεία China Southern ανακοίνωσε ότι ακύρωσε από χθες τουλάχιστον 24 πτήσεις.

Περισσότεροι από 14.700 άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους στην Ταϊβάν, και εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά βυθίστηκαν στο σκοτάδι.