Τα ογδοηκοστά του γενέθλια γιορτάζει σήμερα ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι και μιλά στο εβδομαδιαίο περιοδικό του ομίλου του, «Chi», για την ηλικία του και την υγεία του.

«Έζησα πάντα σαν να ήμουν σαράντα ετών, διότι έτσι ένιωθα, γεμάτος περιέργεια και όρεξη να κάνω καινούρια πράγματα. Μετά, ξαφνικά, αντιμετώπισα καρδιακή πάθηση. Και με την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκα ήρθε και η επίγνωση του ότι είμαι ένας άνδρας ογδόντα ετών», δήλωσε ο Μπερλουσκόνι.

Σχετικά με το πώς επέλεξε να γιορτάσει τη σημερινή ημέρα είπε:

Θα οργανώσω μόνον ένα δείπνο με τα πέντε παιδιά μου. Ζήτησα απ’ όλους να μην μου κάνουν δώρα. Αν θέλουν, ας διαθέσουν τα ποσά που θα ξόδευαν, για αγαθοεργίες.

Σε σχέση με το μέλλον του, ο πρώην Καβαλιέρε δηλώνει ότι δεν έχει ακόμη λάβει οριστικές αποφάσεις αλλά «αυτό για το οποίο είναι βέβαιος είναι ότι θα αφιερώνει περισσότερο χρόνο στα παιδιά και στα εγγόνια του, όπως έκανε το καλοκαίρι που μόλις μας πέρασε».

Σε ερώτηση του διευθυντή του περιοδικού αν λυπάται ιδιαίτερα για κάτι που συνέβη, ο Μπερλουσκόνι απαντά:

Ναι, για το ότι δεν μπόρεσα να δουλέψω για το καλό της Μίλαν όπως θα ήθελα. Το ότι η ομάδα, τα τελευταία χρόνια, δεν στάθηκε στο επίπεδο του παρελθόντος οφείλεται μόνον στο γεγονός ότι δεν μπορούσα, πια να της αφιερώσω τον απαιτούμενο χρόνο.

Υπογραμμίζει, δε, στον γνωστό του τόνο, ότι τα τελευταία χρόνια «αναγκάσθηκε να συνεργασθεί με τους δικηγόρους του, τουλάχιστο τρία απογεύματα κάθε εβδομάδα, για να ετοιμάσει τις 3.600 δικάσιμους των 73 πολιτικών δικών που υπέστη».

Σε ότι αφορά την σχέση του με την ναπολιτάνα Φραντσέσκα Πασκάλε, ο Ιταλός μεγιστάνας και πρώην πρωθυπουργός διαψεύδει ότι περνούν δύσκολη περίοδο, και καταλήγει την συνέντευξη με την εξής διαπίστωση : «ο έρωτας ήταν σίγουρα σημαντικός στην ζωή μου, αλλά ομολογώ ότι το πάθος για την δουλειά μου και η προσήλωση σε αυτή, υπερίσχυσαν σε πολλές περιπτώσεις».