Την σύλληψη καταζητούμενου για τζιχαντιστική δράση αναμεταδίδουν βουλγαρικά ΜΜΕ. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε πρώτη η γαλλική εφημερίδα Le Figaro χθες στον βουλγαρικό μεθοριακό σταθμό του Καπιτάν Αντρεέβο οι βουλγαρικές αρχές συνέλαβαν τον 18χρόνο γάλλο υπήκοο Κλεμέντ Μισέλ κατά την προσπάθειά του να εξέλθει από την Βουλγαρία.

Από την πλευρά τους και έχοντας πληροφόρηση από τις αρχές της χώρας τους τα βουλγαρικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ο Μισέλ μπήκε μόνος του στην Βουλγαρία ξημερώματα της Τετάρτης 28/9 μέσω του συνοριακού σταθμού Καλότινα «όπου και ελέγχθηκε επειδή το όνομά του βρισκόταν σε λίστες υπόπτων της συνθήκης Σέγκεν».

Επειδή κατά τον έλεγχο δεν βρέθηκε τίποτα ύποπτο αφέθηκε να συνεχίσει το ταξίδι του. Στη διάρκεια της διαδρομής του και μέχρι να φτάσει στον σταθμό Καπιτάν Αντρέεβο ενεργοποιήθηκε μέσω του συστήματος Σέγκεν διεθνές ένταλμα σύλληψης των γαλλικών αρχών και τελικά συνελήφθη στις 2 το μεσημέρι χθες.

Οι βουλγαρικές αρχές ανακοίνωσαν επίσημα ότι ο γάλλος υπήκοος κρατείται κατ΄αρχάς για 72 ώρες στην πόλη Χάσκοβο μέχρι οι γαλλικές αρχές να στείλουν επίσημα το αίτημα για εκδοσή του το οποίο και θα εξεταστεί από την βουλγαρική δικαιοσύνη.

Τα γαλλικά ΜΜΕ μεταδίδουν  ότι ο νεαρός είχε ασπασθεί την εξτρεμιστική εκδοχή του ισλαμισμού και βρισκόταν υπό παρακολούθηση των γαλλικών αρχών.