Ουρλιάζοντας και καλυμμένη με σκόνη βγαίνει από τα συντρίμμια μια 4χρονη στο Χαλέπι της Συρίας με τη βοήθεια διασωστών που επί τέσσερις ώρες προσπαθούσαν να τη σώσουν τρυπώντας τις πλάκες τσιμέντου που την είχαν καταπλακώσει.

Την επιχείρηση καταγράφει σε βίντεο το SDF, Συριακή Πολιτική Άμυνα, σύμφωνα με το οποίο το κορίτσι παγιδεύτηκε μετά από αεροεπιδρομή των ρωσικών δυνάμεων.

Το Χαλέπι, που βομβαρδίζεται ανηλεώς από την περασμένη Παρασκευή από δυνάμεις του καθεστώτος Άσαντ και ρωσικά αεροπλάνα προκειμένου να ανακτηθεί ο έλεγχος της περιοχής από τους αντάρτες, δείχνει ισοπεδωμένο σε πολλά σημεία.

Η  ανταρτοκρατούμενη ανατολική συνοικία, η οποία έχει περίπου 250.000 κατοίκους, έχει γίνει ζωντανή κόλαση για όσους παραμένουν εκεί και σύμφωνα με την Unicef μόνο από την Παρασκευή μέχρι σήμερα εκτιμάται ότι έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 96 παιδιά και πάνω από 200 έχουν τραυματιστεί.

«Τα παιδιά στο Χαλέπι έχουν παγιδευτεί σε ένα ζωντανό εφιάλτη» δήλωσε ο αναπλ. διευθυντής της Unicef Justin Forsyth, σημειώνοντας ότι «δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς το τι υποφέρουν».

Γιατρός της οργάνωσης που βρίσκεται στην περιοχή αναφέρει ότι τα παιδιά με μικρές πιθανότητες επιβίωσης συχνά αφήνονται να πεθάνουν λόγω περιορισμένων φαρμακευτικών υλικών και ιατρικής βοήθειας.

Μόνο χθες, όπως έγινε γνωστό, βομβαρδίστηκαν τα δύο μεγαλύτερα νοσοκομεία στο ανατολικό τμήμα του Χαλεπίου.