Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε πως η ανακατάληψη της πόλης Ράκα από το Ισλαμικό Κράτος, με τη συμμετοχή Κούρδων μαχητών, μπορεί να πυροδοτήσει εθνοτική σύρραξη. Οι συριακές κουρδικές Δυνάμεις Προστασίας του Λαού αποτελούν εχθρική δύναμη, για τις τουρκικές αρχές. Θεωρούν πως  διατηρούν σχέσεις με το PKK. Αντίθετα, για τις ΗΠΑ η κουρδική πολιτοφυλακή είναι πολύτιμος σύμμαχο στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

Οι δυνάμεις των YPG (Δυνάμεις Προστασίας του Λαού) δεν έχουν αποσυρθεί πλήρως από την συριακή πόλη Μανμπίζ, δυτικά του Ευφράτη, παρά τις δεσμεύσεις τους, για το αντίθετο.  Η εκδίωξη των δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους από την πόλη αλ Μπαμπ είναι ένας από τους στόχους της τουρκικής εισβολής στη βόρεια Συρία. Ο τούρκος αξιωματούχος δήλωσε ότι για να γίνει σωστά, η τουρκική επιχείρηση δεν πρέπει να γίνει με σπουδή και πρόσθεσε ότι είναι πιθανόν να διαρκέσει και χρόνια, εάν είναι αναγκαίο.

Αναφερόμενος στο θέμα του Φετουλάχ Γκιουλέν και απευθυνόμενος στην Ουάσινγκτον δήλωσε ότι δεν είναι αποδεκτό να αφεθεί σε εκκρεμότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η Τουρκία και το Ισραήλ θα ανταλλάξουν πρεσβευτές εντός των προσεχών δέκα ημερών στο πλαίσιο της εξομάλυνσης των διμερών σχέσεων, πρόσθεσε ο αξιωματούχος ο οποίος, αναφερόμενος στο θέμα της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας δήλωσε ότι η κατάργηση του καθεστώτος της βίζας για τους τούρκους πολίτες που ταξιδεύουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρέπει να αναβληθεί για το επόμενο έτος , αλλά να διευθετηθεί σύντομα.