Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την πτήση MH370 της Malaysia Airlines, δύο χρονια μετά τη μυστηριώδη εξαφάνιση του αεροσκάφους.

Σύμφωνα με το βιβλίο της δημοσιογράφου Christine Negroni, η Malaysia Airlines δεν μπορούσε να παρακολουθήσει το αεροπλάνο που μετέφερε 239 επιβαίνοντες ούτε όσο βρισκόταν στον αέρα, εκτελώντας το δρομολόγιο Κουάλα Λουμπούρ - Πεκίνο. 

Παράλληλα, η δημοσιογράφος κατηγορεί τον φορέα εναέριας κυκλοφορίας της Κουάλα Λουμπούρ για την αποτυχία του να παρακολουθεί τα ίχνη του μοιραίου αεροπλάνου.

Στο βιβλίο της αναφέρει ακόμη ότι το στίγμα όλων των αεροπλάνων θα έπρεπε να παρακολουθείται από τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας σε όλη τη διάρκεια της πτήσης. Σε έκθεση όμως των ελεγκτών, τον Απρίλιο του 2013, αναφέρεται ότι τα αεροπλάνα της Malaysia Airlines δεν πληρούσαν αυτές τις προδιαγραφές και βάσει νόμου δεν θα έπρεπε να πετάνε.

Επίσης, ισχυρίζεται ότι ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας Hishammuddin Hussein ήξερε αυτό το στοιχείο όταν εξαφανίστηκε το αεροπλάνο αλλά δεν το παραδέχτηκε στους δημοσιογράφους. Σε συνέντευξη Τύπου δύο ημέρες μετά την εξαφάνιση της μοιραίας πτήσης δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν είχε τίποτα να κρύψει.

«Η αεροπορική εταιρεία είχε ενημερωθεί από το προσωπικό της πως δεν ήταν σε θέση να συμμορφωθεί με τους κανονισμούς παρακολούθησης», δήλωσε στο thedailybeast η Negroni. Ανακάλυψε ωστόσο ότι πλέον οι πτήσεις στέλνουν πληροφορίες για το στίγμα τους ανά πέντε λεπτά.