current views are: 5

3 Οκτωβρίου 2016
Δημοσίευση09:56

Βρετανία: Νέο δημοσιονομικό σχέδιο για την αντιμετώπιση των αναταράξεων του BREXIT

Νέο δημοσιονομικό σχέδιο, για να αντιμετωπιστούν οι αναταράξεις των συνεπειών του BREXIT, υπόσχεται ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Φίλιπ Χάμοντ. 

Δημοσίευση 09:56’

Νέο δημοσιονομικό σχέδιο, για να αντιμετωπιστούν οι αναταράξεις των συνεπειών του BREXIT, υπόσχεται ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Φίλιπ Χάμοντ. 

Νέο δημοσιονομικό σχέδιο, για να αντιμετωπιστούν οι αναταράξεις των συνεπειών του BREXIT, υπόσχεται ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Φίλιπ Χάμοντ. Τονίζει πως χρειάζεται να αντισταθμιστούν οι περικοπές δαπανών με επενδύσεις σε υποδομές. Το πλήρες δημοσιονομικό σχέδιο του Χάμοντ αναμένεται να παρουσιαστεί στις 23 Νοεμβρίου.

«Θα πρέπει να περιμένουμε κάποιες αναταράξεις καθώς θα προχωράμε στη διαπραγματευτική διαδικασία», δήλωσε στην τηλεόραση του BBC. Σημείωσε πως «θα υπάρξει μία περίοδος ενός-δύο ετών ή ίσως και περισσότερο όπου αβεβαιότητα θα επικρατεί στις επιχειρήσεις σχετικά με την τελική διαμόρφωση τη σχέσης μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής θα πρέπει να στηρίξουμε την οικονομία».

Ο Φ. Χάμοντ δήλωσε πως τα στοιχεία (για το πρώτο εξάμηνο του χρόνου) έδειξαν ότι οι επιδόσεις της βρετανικής οικονομίας βαθμολογούνται με «8 στα 10».Επισήμανε, όμως, ότι η επιχειρηματική και καταναλωτική εμπιστοσύνη θα μπορούσε να δεχθεί πλήγμα κατά τη διάρκεια της μακράς διαδικασίας του Brexit.

Επανέλαβε την απόφασή του να καθυστερήσει το στόχο της κυβέρνησης να μετατραπεί το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2015/16 ύψους 4% σε πλεόνασμα έως το 2020.

Σημειώνεται ότι χθες, η πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, ανακοίνωσε στο ετήσιο συνέδριο του Συντηρητικού Κόμματος ότι θα ξεκινήσει επίσημη τη διαδικασία αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση έως το τέλος του Μαρτίου 2017.


σχετικα αρθρα