Συγκλονίζουν τα λόγια της 7χρονης, Bana Alabed από το Χαλέπι η οποίας μέσα από τον λογαριασμό της στα social media περιγράφει τις εφιαλτικές στιγμές που περνά, εκφράζοντας τους φόβους και τις ανησυχίες της.

«Είμαι η Bana, είμαι ένα 7χρονο κορίτσι από το Χαλέπι. Εγώ και η μαμά μου θέλουμε να σας πούμε για τις βόμβες εδώ. Ευχαριστώ» αναφέρει η περιγραφή στον λογαριασμό της στο Twitter.

Σε άλλο σημείο η Bana με όλη την αθωότητα που διακρίνει ένα παιδί την ηλικία της, δηλώνει: «Φοβάμαι πολύ ότι θα πεθάνω απόψε. Αυτές οι βόμβες θα με σκοτώσουν».

Μεταξύ των αναρτήσεων του 7χρονου κοριτσιού συμπεριλαμβάνεται και μια αναφορά σε στη νεκρή φίλη της δηλώνοντας ότι της λείπει πολύ και στη συνέχεια απευθύνει παράκληση κατά την οποία τονίζει την ανάγκη για ειρήνη καθότι στο μέλλον θέλει να γίνει δασκάλα.

«Αγαπητέ κόσμε ξεμένουμε από τρόφιμα και νοσοκομεία. Αγαπητέ κόσμε, γιατί το παρακολουθείς αυτό ασυγκίνητος;», «Δεν είμαστε τρομοκράτες, δεν ανήκουμε στο ISIS. Όλοι εδώ είμαστε αθώοι» είναι μερικές από τις συγκλονιστικές αναρτήσεις της.

Στο μεταξύ, την Κυριακή ο συριακός στρατός κάλεσε σήμερα τους αντάρτες να εγκαταλείψουν το ανατολικό Χαλέπι, δηλώνοντας ότι εγγυάται την ασφαλή διέλευσή τους, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας.