current views are: 7

4 Οκτωβρίου 2016
Δημοσίευση05:12

Τουρκία: Συνολικά 12.801 αστυνομικοί «ξηλώθηκαν» από τον Ερντογάν

Συνολικά 12.801 αστυνομικοί απαλλάχθηκαν των καθηκόντων τους, όπως ανακοίνωσε η τουρκική αστυνομία, εξαιτίας των υποψιών για διασυνδέσεις τους

Δημοσίευση 05:12’

Συνολικά 12.801 αστυνομικοί απαλλάχθηκαν των καθηκόντων τους, όπως ανακοίνωσε η τουρκική αστυνομία, εξαιτίας των υποψιών για διασυνδέσεις τους

Συνολικά 12.801 αστυνομικοί απαλλάχθηκαν των καθηκόντων τους, όπως ανακοίνωσε η τουρκική αστυνομία, εξαιτίας των υποψιών για διασυνδέσεις τους, με το κίνημα του κληρικού Φετουλάχ Γκιουλέν.

Η απόφαση αυτή ελήφθη αφού το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών ξεκίνησε έρευνα στους κόλπους της αστυνομίας, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CΝΝ Turk, και μία ημέρα αφότου η τουρκική κυβέρνηση παρέτεινε για τρεις μήνες την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη χώρα.

Από τους 12.801 αστυνομικούς που αποπέμφθηκαν σε όλη τη χώρα οι 2.523 ήταν διοικητές, επισημαίνεται στην ανακοίνωση. Συνολικά στην Τουρκία υπηρετούν περίπου 250.000 αστυνομικοί.

Περίπου 100.000 άνθρωποι που εργάζονταν στον στρατό, τις δημόσιες υπηρεσίες, την αστυνομία και το δικαστικό σύστημα έχουν ήδη αποπεμφθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, ενώ περίπου 32.000 έχουν συλληφθεί για τη φερόμενη σχέση τους με αυτό.

Τις προηγούμενες μέρες οι αρχές έθεσαν σε διαθεσιμότητα 1.500 σωφρονιστικούς υπαλλήλους και φρουρούς τους οποίους υποψιάζονται ότι έχουν διασυνδέσεις με τον αυτοεξόριστο στις ΗΠΑ ιερωμένο τον οποίο η Τουρκία κατηγορεί ότι βρίσκεται πίσω από το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ.


σχετικα αρθρα