Το ποσό των 800.000 ευρώ δώρισε στο παιδιατρικό νοσοκομείο Γκαζλίνι της Γένοβας ένας 72χρονος επιχειρηματίας, θέλοντας να ευχαριστήσει τους γιατρούς που κατάφεραν να θεραπεύσουν τον μόλις 2 ετών εγγονό του.

Το παιδί έπασχε από καρκίνο του εγκεφάλου και κατάφερε να σωθεί χάρη στις προσπάθειες των γιατρών, σε συνδυασμό με την θετική αντίδραση του οργανισμού του μετά τον κύκλο χημειοθεραπείας στον οποίο υποβλήθηκε.

Το ποσό της δωρεάς έπιασε τόπο αφού η διεύθυνση του νοσοκομείου μπόρεσε να προσλάβει νέους γιατρούς, με ειδίκευση στην νευροογκολογία.

«Όταν έγινε η διάγνωση αποταθήκαμε στο νοσοκομείο Γκαζλίνι και για οκτώ μήνες ζήσαμε στην Γένοβα. Από τότε έχουν περάσει πέντε χρόνια. Ο εγγονός μου, σήμερα, πηγαίνει δευτέρα δημοτικού και είναι ένα ευτυχισμένο παιδί», δήλωσε ο επιχειρηματίας στον ιταλικό τύπο.

Ο 72χρονος ανέφερε, επίσης, πως δώρισε αρχικά στο νοσοκομείο πεντακόσιες χιλιάδες ευρώ, την περίοδο κατά την οποία ο εγγονός του νοσηλευόταν ακόμα.

Στη συνέχεια, αφού διαπίστωσε ότι τα χρήματα αξιοποιήθηκαν με υποδειγματικό τρόπο, αποφάσισε να κάνει και δεύτερη δωρεά τριακοσίων χιλιάδων ευρώ.