32 νεκροί είναι ο νέος αιματηρός απολογισμός από την επίθεση αυτοκτονίας που έγινε, χθες το βράδυ, κατά τη διάρκεια γαμήλιας τελετής, στην πόλη Χάσακα στη βορειοανατολική Συρία, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα μια ιατρική πηγή. Την ευθύνη ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος

Επίσης περίπου 100 άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν ένας βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε μέσα σε μια αίθουσα στο χωριό Ταλ Ταουίλ, βόρεια της Χάσακα, όπου γινόταν ο γάμος ενός μέλους κουρδικού κόμματος.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε σήμερα ότι 31 άνθρωποι σκοτώθηκαν. Χθες είχε κάνει λόγο για 22 νεκρούς. Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, οι νεόνυμφοι είναι σώοι. Ο άνδρας είναι ο Ζαραντέστ Μουστάφα Φατίμι και προέρχεται από μια ισχυρή οικογένεια, η οποία συμμετέχει στη διοίκηση της ημιαυτόνομης περιοχής στη βόρεια Συρία. Ο Φατίμι είναι επίσης μέλος του τοπικού κουρδικού κόμματος. Το Παρατηρητήριο επεσήμανε ότι μάχεται στο πλευρό των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, μιας αραβοκουρδικής συμμαχίας που πολεμά εναντίον του ΙΚ με την υποστήριξη των ΗΠΑ.

Το Ισλαμικό Κράτος αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι ένα μέλος του άνοιξε πυρ «σε μια μεγάλη συγκέντρωση» Κούρδων μαχητών κοντά στη Χάσακα, προτού πυροδοτήσει τα εκρηκτικά που έφερε. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, που δεν αναφέρεται σε γαμήλια τελετή, από την επίθεση σκοτώθηκαν 40 άνθρωποι. Η πόλη Χάσακα βρίσκεται υπό τον πλήρη έλεγχο των κουρδικών δυνάμεων και είναι συχνά στόχος του ΙΚ.