Τα οικονομικά του Ντόναλντ Τραμπ, το μεταναστευτικό, η κατάσταση στην αμερικανική οικονομία, αλλά και ζητήματα της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, όπως η κατάσταση στη Συρία και οι σχέσεις με τη Ρωσία, κυριάρχησαν στην τηλεοπτική αναμέτρηση μεταξύ των δύο υποψήφιων αντιπροέδρων των ΗΠΑ Τιμ Κέιν και Μάικ Πενς.

Ο Τιμ Κέιν, υποψήφιος αντιπρόεδρος των Δημοκρατικών, δήλωσε ότι υπάρχουν θέματα για τα οποία οι ΗΠΑ μπορούν να συνεργαστούν με τη Ρωσία.

Από την πλευρά του ο Μάικ Πενς υποστήριξε ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν θα σεβαστεί μία διακυβέρνηση υπό τον Ντόναλντ Τραμπ, εξαιτίας της «ισχύος των ΗΠΑ».

Το πολιτικό ενδιαφέρον στη διάρκεια της τηλεμαχίας επικεντρώθηκε και στους δύο προεδρικούς υποψηφίους, Χίλαρι Κλίντον και Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Κέιν τόνισε ότι για τον ίδιο και τη σύζυγό του, που έχουν έναν γιο, ο οποίος έχει υπηρετήσει με τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις εκτός των ΗΠΑ, «η σκέψη ότι ο Ντόναλντ Τραμπ, θα είναι ο αρχιστράτηγος των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων είναι τρομακτική».

«Η Χίλαρι Κλίντον και ο Τιμ Κέιν, θέλουν να συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις στο αμερικανικό σύστημα υγείας (Obamacare). Η Χίλαρι Κλίντον νομίζει ότι αυτό είναι μια καλή αρχή» υποστήριξε ο Πενς.