current views are: 3

5 Οκτωβρίου 2016
Δημοσίευση11:20

«Τάζουν» σε πρόσφυγες στην Ελλάδα «πεντάστερο» hot spot στην Βουλγαρία

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του βουλγαρικού καναλιού bTV σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο χωριό Βραζντέμπνα

Δημοσίευση 11:20’

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του βουλγαρικού καναλιού bTV σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο χωριό Βραζντέμπνα

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του βουλγαρικού καναλιού bTV σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιήθηκε στο χωριό Βραζντέμπνα λίγο έξω από την Σόφια, πρόσφυγες κατήγγειλαν ότι… φήμες τους έφεραν από την Ελλάδα στην Βουλγαρία.

Πιο συγκεκριμένα ο νεαρός σύριος ράφτης Ίσα ο οποίος βρίσκεται μαζί με την σύζυγό του στο κέντρο προσφύγων κατήγγειλε ότι κάποιοι στην Ελλάδα τους υποσχέθηκαν ότι αν φύγουν και πάνε στην Βουλγαρία εκεί τους περιμένει σπίτι για κάθε οικογένεια 500 ευρώ μηνιαίως για τον καθένα, κοινωνική ασφάλιση, εκπαίδευση ακόμη και ευρωπαϊκό διαβατήριο 5ετούς διάρκειας.

΄΄Μας έδειξαν φωτογραφίες από τα υποτιθέμενα διαμερίσματα΄΄ λέει ο πρόσφυγας από την Συριά στην ρεπόρτερ.

Την ίδια καταγγελία έκανε και μια άλλη ομάδα Σύρων προσφύγων η οποία επίσης έφτασε στην Βουλγαρία λόγω αυτών των φημών. Μάλιστα αυτή η παρέα των νεαρών προσφύγων έδειξε στην ρεπόρτερ Μαρία Τσαντσάροβα φυλλάδια στην αραβική γλώσσα που παρουσίαζαν τα υποτιθέμενα «διαμερίσματα» σαν δωμάτια 5 αστέρων σε ξενοδοχεία τα οποία μάλιστα είχαν και αθλητικές υποδομές.

Ο διευθυντής του κέντρου προσφύγων της ευρωπαϊκής Ένωσης κάλεσε όσους στην Ελλάδα διασπείρουν τέτοιες ψεύτικες φήμες να σταματήσουν αν και από την πλευρά τους από το παράρτημα στην Βουλγαρία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης διαψεύδουν κατηγορηματικά ότι συνάδελφοί τους στην Ελλάδα μεταφέρουν στους πρόσφυγες τέτοιες πληροφορίες.

Από την πλευρά τους οι εξαπατημένοι πρόσφυγες  καλούν τους φίλους τους και συγγενείς να μην ξεκινήσουν από την Ελλάδα για την Βουλγαρία αν και κάποιοι ετοιμάζονται παρ΄ολη την ενημέρωση να κάνουν το ταξίδι, ενώ έδωσαν …τελεσίγραφο 7 ημερών στον διευθυντή του κέντρου είτε να τους δώσει τα …500 ευρώ που τους υποσχέθηκαν είτε να επιστρέψουν στην Ελλάδα αλλιώς θα ξεκινήσουν απεργία πείνας.

Στο ρεπορτάζ δεν διευκρινίζεται αν οι Σύροι πέρασαν νόμιμα η παράνομα στην Βουλγαρία και αν πλήρωσαν κάποιο αντίτιμο σε μεταφορείς για την μετάβαση.

πηγή: btvnovinite.bg


σχετικα αρθρα