Έδαφος στις δημοσκοπήσεις ενόψει των γερμανικών εκλογών φαίνεται πως κερδίζει ένας συνασπισμός των κομμάτων της σοσιαλδημοκρατίας και της αριστεράς.

Σύμφωνα με τη μέτρηση της εφημερίδας Bild, το 44% των ερωτηθέντων τάσσεται πλέον υπέρ ενός συνασπισμού του SPD, του αριστερού Die Linke και των Πρασίνων. Το 51% υποστηρίζει τον υφιστάμενο συνασπισμό Χριστιανοδημοκρατών / Xριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) - Σοσιαλδημoκρατών (SPD).

Έναν συνασπισμό CDU/CSU-Πρασίνων και Φιλελεύθερου Κόμματος (FDP) θα προτιμούσε το 48,5%. Ας σημειωθεί όμως ότι το FDP δεν εκπροσωπείται στην παρούσα Βουλή και είναι άγνωστο αν θα καταφέρει να πάρει πάνω από 5% ώστε να εξασφαλίσει την είσοδό του στην επόμενη.

Τα γερμανικά κόμματα αναλυτικά θα ελάμβαναν: το Xριστιανοδημοκρατικό (CDU/CSU) 30% (σταθερό σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της Bild), το Σοσιαλδημοκρατικό (SPD) 21% (σταθερό), η Αριστερά (Die Linke) 11,5% (+0,5%) και οι Πράσινοι 11,5% (+1,5%), οι Φιλελεύθεροι (FDP) 7% (σταθεροί), η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) 15% (-0,5%).