Και στην χώρα από την οποία προέρχονται οι περισσότεροι δράστες των τηλεφωνικών απατών στην Ελλάδα -δηλαδή την Βουλγαρία- το φαινόμενο έχει πάρει διαστάσεις επιδημίας με τα περιστατικά να είναι καθημερινά. 

Αυτό έχει προκαλέσει συναγερμό στην βουλγαρική αστυνομία η οποία εκτός από τις προσπάθειες που κάνει να εξαρθρώσει τις διάφορες συμμορίες που εξαπατούν βούλγαρους ηλικιωμένους ξεκίνησε καμπάνιες ενημέρωσης των ηλικιωμένων. 

Ήδη σε πόλεις όπως η Βάρνα και το Μπουργκάς αστυνομικοί επισκέπτονται γειτονιές και με ομιλίες αλλά και αφίσες ενημερώνουν τους ηλικιωμένους να μην εμπιστεύονται άτομα που τους τηλεφωνούν και προσπαθούν να τους αποσπάσουν χρήματα και τιμαλφή λέγοντας διαφόρων ειδών ψευτικα περιστατικά. 

Σύμφωνα με την βουλγαρική αστυνομία οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται εκεί είναι: 

1.Κοντινό συγγενικό πρόσωπο προκάλεσε τροχαίο δυστύχημα,συνελήφθη και χρειάζονται χρήματα για να απελεθερωθεί. 

2.Κάποιος κοντινός συγγενείς έχει προσβληθεί από θανατηφόρα επιδημία όπως η γρίπη των χοίρων,έμπολα κ.λ.π και χρειάζονται χρήματα για την πανάκριβη θεραπεία. 

3.Πυρκαγιά ΄η έκρηξη στο σπίτι κοντινού προσώπου του προκάλεσε σοβαρότατα εγκαύματα και χρειάζονται χρήματα για την μεταφορά του με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της Σόφιας. 

4.Σε τροχαίο ατύχημα τραυματίστηκε σοβαρότατα συγγενείς και χρειάζονται χρήματα για άμεση εγχείρηση από διάσημο χειρουργό. 

5.Χρήματα ζητούνται για τον υποθετικό εκτελωνισμό προιόντων μεγάλης αξίας 

6.Χρήματα για την διεκπεραίωση υπαρκτών συνταξιοδοτικών θεμάτων ΄η ψεύτικων χρεών προς την εφορία. 

7.Χρήματα για την δήθεν αγορά από ηλικιωμένους προιόντων όπως κλιματιστικά
Κάποιες από αυτές τις απάτες ήδη έχουν φτάσει και στην Ελλάδα,κάποιες άλλες ταιριάζουν περισσότερο στον βουλγαρικό τρόπο ζωής και κάποιες άλλες πιθανόν οι απατεώνες να τις φέρουν και εδώ στο μέλλον.