Σε κρίσιμη κατάσταση, στο νοσοκομείο, βρίσκεται ο Στήβεν Γουλφ, ο επικρατέστερος υποψήφιος για την προεδρία του Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP), μετά από ύστερα από καυγά που είχε στο κτίριο της Ευρωβουλής, στο Στρασβούργο

Ο προσωρινός ηγέτης του κόμματος, Νάιτζελ Φάρατζ, ανακοίνωσε ότι  ο Γουλφ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, μετά από χειροδικία. Χτυπήθηκε στο πρόσωπο και στη συνεχεία, πέφτοντας, τραυματίστηκε στο κεφάλι. «Ειλικρινά λυπάμαι για όσα διαδραματίστηκαν σήμερα το πρωί. Η κατάσταση του είναι πραγματικά σοβαρή», συμπλήρωσε ο Φάρατζ. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ιατρικό ανακοινωθέν.

Στο βρετανικά ΜΜΕ γράφεται πως ο Γουλφ «δέχθηκε αρκετές γροθιές, έπεσε σε ένα παράθυρο και έχει αιμορραγία στο κεφάλι» και όλα αυτά σε συνάντηση ευρωβουλευτών του κόμματος!  Στη Sun υποστηρίζεται πως ο Γουλφ δέχθηκε επίθεση από τον εκπρόσωπο του κόμματος για θέματα Άμυνας, Μάικ Χούκεμ.

Η αξονική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε ο Γουλφ έδειξε ότι δεν υπάρχει κάποιος θρόμβος στον εγκέφαλο, ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος του κόμματος, διαψεύδοντας αυτά που είχαν ειπωθεί περί  εγκεφαλικής αιμορραγίας. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ίδιος ο Γουλφ, αφού ευχαριστεί τους υπαλλήλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το ιατρικό προσωπικό και τους άλλους ευρωβουλευτές του κόμματος που τον βοήθησαν, δηλώνει ότι είναι «χαμογελαστός όπως πάντα».

Το περιστατικό συνέβη μία ημέρα μετά από την ανακοίνωση του 49χρονου, Στήβεν Γουλφ, να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του κόμματος, ύστερα από την απρόσμενη παραίτηση της Ντάιαν Τζέιμς, μόλις 18 ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της.