current views are: 5

7 Οκτωβρίου 2016
Δημοσίευση04:17

Επίσκεψη της συζύγου του Μπάιντεν στην Αβάνα

Στην Κούβα βρίσκεται η Τζιλ Μπάιντεν, σύζυγος του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, στο πλαίσιο της επαναπροσέγγισης των δύο χωρών.

Δημοσίευση 04:17’

Στην Κούβα βρίσκεται η Τζιλ Μπάιντεν, σύζυγος του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, στο πλαίσιο της επαναπροσέγγισης των δύο χωρών.

Στην Κούβα βρίσκεται η Τζιλ Μπάιντεν, σύζυγος του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, στο πλαίσιο της επαναπροσέγγισης των δύο χωρών.

Την Μπάιντεν υποδέχθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο της Αβάνας η Γιοζεφίνα Βιντάλ, η οποία ως διευθύντρια των αμερικανικών υποθέσεων στο υπουργείο Εξωτερικών της Κούβας είναι επικεφαλής των διαβουλεύσεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές των ΗΠΑ στην Αβάνα, η σύζυγος του αντιπροέδρου των ΗΠΑ θα παρακολουθήσει έναν ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ των ομάδων των ΗΠΑ και της Κούβας, θα συνδεθεί με ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης σε ένα από τα νέα κέντρα ασύρματης σύνδεσης (WiFi hotspots) και θα επισκεφθεί ένα πανεπιστήμιο εκπαίδευσης δασκάλων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, η Μπάιντεν, η οποία είναι εκπαιδευτικός η ίδια, αναμένεται να συναντηθεί και με στελέχη της κυβέρνησης και να έρθει σε επαφή με Κουβανούς πολίτες πάνω σε θέματα που αφορούν την κουλτούρα, την παιδεία και την υγεία.

Στην Αβάνα βρίσκεται και ο Μάικλ Φρόμαν, αντιπρόσωπος εμπορίου των ΗΠΑ, ο οποίος έχει προγραμματιστεί να συναντηθεί σήμερα με τον υπουργό Εξωτερικών Μπρούνο Ροντρίγες και τον υπουργό Εμπορίου Εξωτερικού και Επενδύσεων Ροντρίγο Μαλμιέρκα.


σχετικα αρθρα