Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τόνι Μπλερ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην πολιτική σκηνή, σε συνέντευξη του στο περιοδικό Esquire.  

Ο Μπλερ είπε χαρακτηριστικά: «Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι εδώ είναι το σημείο που βρίσκεται η πολιτική. Έχω έντονα αισθήματα γι΄αυτό; Ναι. Μου προσφέρει ένα πολύ ισχυρό κίνητρο; Ναι. Πού πηγαίνω από εδώ; Τι κάνω ακριβώς; Αυτή είναι μια ανοικτή ερώτηση». Νωρίτερα είχε υποστηρίξει: «Δεν ξέρω αν υπάρχει ένας ρόλος για μένα», «υπάρχει ένα όριο στο τι θέλω να πω για τη δική μου θέση αυτή τη στιγμή».

Ο Μπλερ δήλωσε πως ο ηγέτης των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, προσφέρει «ένα μίγμα φαντασίας και πλάνης». Ως αποτέλεσμα, είπε, η Βρετανία είναι «ένα μονοκομματικό κράτος». «Ο λόγος για τον οποίο η πολιτική αυτών των τύπων δεν είναι εκείνη που θα ελκύσει το εκλογικό σώμα δεν είναι επειδή είναι τόσο αριστεροί, ή επειδή πιστεύουν τόσο πολύ σε αρχές. Είναι επειδή είναι τόσο λάθος», είπε.

«Ειλικρινά, είναι τραγωδία για τη βρετανική πολιτική αν η επιλογή ενώπιον της χώρας είναι (ανάμεσα σε) μια συντηρητική κυβέρνηση που οδεύει σε ένα σκληρό Brexit και ένα ακρο-αριστερό Εργατικό Κόμμα που πιστεύει σε μια δέσμη πολιτικών που μας γυρίζουν πίσω στη δεκαετία του εξήντα», είπε ο Μπλερ.