Τα γενέθλια του έχει σήμερα ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, και πολλοί είναι αυτοί που του εύχονται χρόνια πολλά μέσω Twitter ή κάτω από σχετικά δημοσιεύματα.

Ο ρώσος πρόεδρος που σήμερα κλείνει τα 64 του χρόνια θα γιορτάσει τα γενέθλια του οικογενειακά και με φίλους, δήλωσε ο εκπρόσωπός του Ντμίτρι Πεσκόφ, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Sputnik. «Για αύριο δεν υπάρχουν προγραμματισμένες δημόσιες εκδηλώσεις. Παρολ’αυτά σίγουρα…» είπε ο Πεσκόφ.

Ποια είναι όμως η οικογένεια και οι φίλοι στους οποίους αναφέρεται ο Πεσκόφ;

Ο ξένος Τύπος θέλει τον Πούτιν να διατηρεί σχέση με τη ρωσίδα πρώην γυμνάστρια και ολυμπιονίκη Αλίνα Καμπάεβα, η οποία μάλιστα σύμφωνα με δημοσιεύματα των προηγούμενων ημερών εμφανίστηκε με δαχτυλίδι αρραβώνων.

Η Καμπάεβα πάντως προσπαθούσε να το κρύψει από τα φωτογραφικά φλας ενώ ο ίδιος ο Πούτιν, που έχει ανακοινώσει το διαζύγιο με τη σύζυγό του Λουντμίλα το 2013, αρνείται να μιλήσει για την προσωπική του ζωή.

Το σίγουρο είναι πως όπως και να αποφασίσει να περάσει τη σημερινή ημέρα  ο ρώσος πρόεδρος που πέρυσι γιόρτασε τα γενέθλια του παίζοντας χόκεϊ στο Σότσι, έχει πολλά ενδιαφέροντα και αγαπά την καλοπέραση.

Σχεδόν ένα κήπο με τριαντάφυλλα έκανε δώρο στον Πούτιν η κρατική Δούμα. Όπως μεταδίδει η Pravda οι βουλευτές της Κάτω Βουλής αποφάσισαν να στείλουν στον ρώσο πρόεδρο 450 τριαντάφυλλα για τα γενέθλια του.

«Σήμερα είναι τα γενέθλια του προέδρου μας Βλαντιμίρ Βλαντιμίροβιτς Πούτιν. Ας τον συγχαρούμε εκ μέρους της Κρατικής Δούμας και ας του ευχηθούμε επιτυχία…Ας του στείλουμε ένα καλάθι τριαντάφυλλα για να του εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας για την ακούραστη δουλειά του και την υπόσχεσή μας να δουλέψουμε μαζί του προς όφελος της Ρωσίας μας» έγραψε η Valentina Tereshkova, η πρώτη γυναίκα στο διάστημα.

Η πρόταση της ήταν να σταλούν 450, ένα τριαντάφυλλο δηλαδή από τον κάθε βουλευτή.

Ο εκπρόσωπος Vyacheslav Volodin  τους ρώτησε αν είχαν ενστάσεις για την πρόταση αυτή αλλά δεν εκφράστηκε κάποια.

«Πούτιν σε ευχαριστούμε για την ειρήνη» έγραφε ένα γιγαντιαίο πανό με την φωτογραφία του Πούτιν που εμφανίστηκε στην γέφυρα της Κριμαίας στη Μόσχα για τα 64α γενέθλια του προέδρου.