Υπάρχει «μηδενική πιθανότητα να εγκαταλείψω» την προεδρική μου εκστρατεία, δήλωσε σήμερα ο Ντόναλντ Τραμπ εν μέσω της όψιμης θύελλας επικρίσεων που προκάλεσε, και στις τάξεις του στρατοπέδου των Ρεπουπουμπλικανών η αποκάλυψη των χυδαίων λόγων του σε βίντεο που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Washington Post.

«Ποτέ μα ποτέ δεν θα εγκαταλείψω», διαβεβαίωσε με δηλώσεις του στην Wall Street Journal ο Τραμπ διαψεύδοντας ότι η δημοσιοποίηση του βίντεο έχει δημιουργήσει συνθήκες κρίσης στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο.

«Συγκεντρώνω εκπληκτική υποστήριξη, τόσο η Χίλαρι Κλίντον είναι μία υποψήφια γεμάτη φριχτές αδυναμίες», πρόσθεσε.

Ωστόσο, η αποκάλυψη τόσο συμπυκνωμένης χυδαιότητας έχει προκαλέσει θύελλα στην ήδη «προβληματική» προεκλογική εκστρατεία του προσώπου στο οποίο το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα επέτρεψε να είναι ο εκπρόσωπός του στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο.

Στα στελέχη των Ρεπουμπλικανών που καταδίκασαν τις δηλώσεις του Τραμπ προστέθηκε και ο υποψήφιός του για την αντιπροεδρία Μάικ Πενς. Αξιωματούχοι του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος δήλωσαν ότι δεν προτίθενται να ψηφίσουν τον προεδρικό υποψήφιο του κόμματός τους.

«Δεν είπα ποτέ ότι είμαι τέλειος», δήλωνε ο Τραμπ σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Faceboook στη μέση της νύκτας, όπου ο υποψήφιος για να διαδεχθεί τον Μπαράκ Ομπάμα στην προεδρία των ΗΠΑ δηλώνει «έμπλεος ταπεινοφροσύνης» και δεσμεύεται να γίνει «καλύτερος άνθρωπος».