Έκανε πάλι το θαύμα του ο Ντόναλντ Τραμπ, ,μπαίνοντας για ακόμη μια φορά στο «μάτι του κυκλώνα» εξαιτίας του νέου σεξιστικού επεισοδίου που είδε το φως της δημοσιότητας.

Ο υποψήφιος Πρόεδρος γνωστός πλέον για τις υποβιβάστηκες τοποθετήσεις  του κατά του γυναικείου φύλλου, εμφανίζεται να μιλά με αγοραίο τρόπο για τον τρόπο που φλέρταρε με μια  κάποια γυναίκα. Στη διαδρομή προς τα στούντιο κάποιας εκπομπής, ο Τράμπ περιγράφει σε δημοσιογράφο τον τρόπο που θέλει να συνευρεθεί σεξουαλικά με μια παντρεμένη και πως αν τη φιλήσει μπορεί να την αγγίξει και στα απόκρυφά της, χωρίς εκείνη να διαμαρτυρηθεί.

Σύμφωνα με τον Τράμπ: «Της την έπεσα, αλλά έφαγα χυλόπιτα" ακούγεται να λέει ο Τραμπ και συμπληρώνει: "Προσπάθησα να την γ***. Ήταν παντρεμένη» και στη συνέχεια ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων μιλούσε για την έλξη του για όμορφες γυναίκες. «Απλά αρχίζω να τις φιλάω», είπε. «Και όταν είσαι σταρ σε αφήνουν να το κάνεις», πρόσθεσε. «Τις πιάνεις από τον πισ.... Μπορείς να κάνεις ό,τι θες», συνέχισε.

Ο Αμερικανός επιχειρηματίας σε μια προσπάθεια να μαζέψει τα ασυμμάζευτα ζήτησε δημόσια συγγνώμη  μέσω ενός απολογητικού βίντεο: «Δεν είπα ποτέ ότι είμαι ο τέλειος άνθρωπος, ούτε προσποιήθηκε πως είμαι κάποιος άλλος» και συνέχισε «Έχω πει πράγματα για τα οποία έχω μετανιώσει και έκανα πράγματα για τα οποία λυπάμαι και οι στιχομυθίες που κυκλοφόρησαν σήμερα στο πάνω από δεκαετία βίντεο είναι κάποια από αυτά». Ο υποψήφιος τόνισε πως «οποιοσδήποτε με γνωρίζει, ξέρει πως αυτές οι λέξεις δεν με εκφράζουν».

Παράλληλα σε δηλώσεις του στην Wall Street Journal ο Τραμπ διέψευσε ότι η δημοσιοποίηση του βίντεο έχει δημιουργήσει συνθήκες κρίσης στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο και διαβεβαίωσε : «Ποτέ μα ποτέ δεν θα εγκαταλείψω».

Η Χίλαρι Κλίντον δεν έχασε την ευκαιρία να «βάλει στον τοίχο» τον πολυεκατομμυριούχο, χαρακτηρίζοντας το επεισόδιο «φρικιαστικό» με ανάρτηση της στο twitter, σημειώνοντας: «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε αυτόν τον άνδρα να γίνει πρόεδρος», ενώ δριμύ κατηγορώ στον υποψήφιο Τράμπ απηύθυνε ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν δήλωσε "αηδιασμένος" από όσα άκουσε να λέει ο Τραμπ.

"Καμία γυναίκα δεν θα πρέπει να περιγραφεί ποτέ ξανά με αυτές τις εκφράσεις ή να γίνει θέμα συζήτησης με αυτόν τον τρόπο. Ποτέ", δήλωσε ο πρόεδρος της εθνικής επιτροπής των Ρεπουμπλικάνων Ρέινς Πρέιμπους, σχολιάζοντας το απόσπασμα.