current views are: 8

10 Οκτωβρίου 2016
Δημοσίευση06:07

Δημοσκόπηση CNN: Ξεκάθαρη νίκη Χίλαρι έναντι του Τραμπ στο δεύτερο debate

Η Χίλαρι Κλίντον ανεδείχθη νικήτρια του δεύτερου debate για την προεδρική εκλογή, σύμφωνα με δημοσκόπηση του CNN.

Δημοσίευση 06:07’

Η Χίλαρι Κλίντον ανεδείχθη νικήτρια του δεύτερου debate για την προεδρική εκλογή, σύμφωνα με δημοσκόπηση του CNN.

Η Χίλαρι Κλίντον ανεδείχθη νικήτρια του δεύτερου debate για την προεδρική εκλογή, σύμφωνα με δημοσκόπηση του CNN. Συγκεκριμένα, η Χίλαρι Κλίντον κέρδισε τις εντυπώσεις και στη δεύτερη τηλεμαχία με αντίπαλο τον Ντόναλντ Τραμπ, με ποσοστό 57%, έναντι 34% του υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών.

Το 63% που υποστήριξε τον Ντόναλτ Τραμπ, τόνισε ότι ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος ξεπέρασε τις προσδοκίες τους. Ενώ 20%, πως αναμενόταν να τα κάνει χειρότερα, σύμφωνα με το δίκτυο.

Προερχόμενος από το χειρότερο δεκαήμερο της προεκλογικής του εκστρατείας, ο Τραμπ ήθελε απεγνωσμένα μία νίκη προκειμένου να αντιστρέψει την αρνητική δυναμική των δημοσκοπήσεων για την υποψηφιότητά του.

Η τηλεοπτική παρουσία του ήταν καλύτερη από την πρώτη φορά, ενώ από την άλλη μεριά, η Κλίντον δεν κατάφερε να επιβάλει τη δική της παρουσία, στο βαθμό που το είχε καταφέρει κατά την πρώτη τηλεοπτική αναμέτρηση.

Οι πολιτικοί αναλυτές επισημαίνουν ότι ο Τραμπ κατέστρεψε κάθε πιθανότητα επικράτησης του μέσα στο πρώτο 20λεπτό και δεν κατόρθωσε να ανακάμψει.

Οι υποψήφιοι για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ των Ρεπουμπλικάνων και Χίλαρι Κλίντον των Δημοκρατικών ανέβασαν τους τόνους των απαντήσεών των σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων και του κοινού ασκώντας κριτική ο ένας στον άλλο ενώ απαντούσαν, μερικές φορές ξεφεύγοντας από το θέμα, και αρνούμενοι τις κατηγορίες ο ένας του άλλου ως ψέμματα.

Τα θέματα των ερωτήσεων αφορούσαν τις προτάσεις αλλαγής φορολογίας των δύο υποψηφίων, τη θέση τους όσον αφορά τους μουσουλμάνους, τα σχέδια τους για τη Συρία και συγκεκριμένα το Χαλέπι, το θέμα κόστους ιατρικής περίθαλψης, μεταξύ άλλων.

Η αναμέτρηση ήταν επιθετική αλλά χωρίς ιδιαίτερες αποκαλύψεις και χωρίς εμφανή «νικητή», ενώ έκλεισε με μια ερώτηση από ακροατή που ζήτησε από κάθε υποψήφιο να αναφέρει κάτι θετικό για τον αντίπαλό του. Η Κλίντον ανέφερε τα παιδιά του Τραμπ και τον τρόπο που τον υποστήριξαν, ως επιτυχία του, και ο Τραμπ ανέφερε την επιμονή της, γιατί εργάζεται για κάποιο σκοπό χωρίς να παραιτείται.

Η ατμόσφαιρα μύριζε… μπαρούτι

Με την ατμόσφαιρα να μυρίζει μπαρούτι από τα πρώτα λεπτά, οι δυο υποψήφιοι διασταύρωσαν τα ξίφη τους σε μια έντονου ύφους συζήτηση από την οποία για ακόμη μια φορά δεν έλειψαν οι επικρίσεις τoυ ενός στο πρόσωπο του άλλου.

Η πρώτη ερώτηση αφορούσε το αν οι δύο πιστεύουν ότι η προεκλογική τους εκστρατεία είναι κατάλληλη για να θεωρηθεί ως “καλό παράδειγμα” για τη νέα γενιά με τους δυο υποψήφιους να απαντούν:

Χίλαρι Κλίντον: Θα σεβόμαστε ο ένας τον άλλον. Θέλουμε να έχουν όλοι πρόσβαση στην εκπαίδευση.

Ντόναλντ Τραμπ: Να επαναφέρουμε το νόμο και την τάξη στη χώρα. 

Το τρίτο και τελευταίο τηλεοπτικό ραντεβού των δυο υποψήφιων Προέδρων των ΗΠΑ έχει ορισθεί για τις 19 Οκτωβρίου


σχετικα αρθρα