current views are: 6

10 Οκτωβρίου 2016
Δημοσίευση07:42

Σάλος με τις απειλές Τραμπ ότι θα βάλει την Κλίντον στη φυλακή

Αντιδράσεις ξεσήκωσε στις ΗΠΑ η αποστροφή του υποψηφίου προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος απείλησε ότι εάν εκλεγεί θα βάλει την Κλίντον στη φυλακή,

Δημοσίευση 07:42’

Αντιδράσεις ξεσήκωσε στις ΗΠΑ η αποστροφή του υποψηφίου προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος απείλησε ότι εάν εκλεγεί θα βάλει την Κλίντον στη φυλακή,

Αντιδράσεις ξεσήκωσε στις ΗΠΑ η αποστροφή του υποψηφίου προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος απείλησε ότι εάν εκλεγεί θα βάλει την Κλίντον στη φυλακή, για την υπόθεση της διαχείρισης των ηλεκτρονικών μηνυμάτων της, από ιδιωτικό διαμετακομιστή, την περίοδο που υπηρετούσε στο αμερικανικό ΥΠΕΞ.

Στη διάρκεια της τηλεοπτικής αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο προεδρικών υποψηφίων, ο Τραμπ υποστήριξε ότι θα διορίσει ειδικό εισαγγελέα, προκειμένου να διερευνηθεί η διαχείριση των ηλεκτρονικών μηνυμάτων της Χίλαρι Κλίντον, καθώς όπως ο ίδιος υποστήριξε, έθεσε σε κίνδυνο της εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.

«Εάν νικήσω, θα δώσω διαταγή στον υπουργό της Δικαιοσύνης να ορίσει ειδικό εισαγγελέα για να ρίξει φως στο θέμα σας, διότι ποτέ δεν ειπώθηκαν τόσα ψέματα, ποτέ δεν υπήρξαν τόσα κρυμμένα πράγματα», είπε.

Απειλές Τραμπ ότι θα βάλει την Κλίντον στη φυλακή

«Είναι πραγματικά καλό το ότι κάποιος με το ταμπεραμέντο του Ντόναλντ Τραμπ θα επιφορτισθεί με την τήρηση των νόμων στης χώρα μας. Και εδώ ο Ντόναλντ Τραμπ μιλά για φυλακή σε μία υπόθεση στην οποία η ομοσπονδιακή αστυνομία δεν θεώρησε ότι πρέπει να δώσει συνέχεια», απάντησε η Κλίντον.

«Οι υποψήφιοι νικητές δεν απειλούν να ρίξουν στη φυλακή πολιτικούς αντιπάλους», δήλωσε ο πρώην εκπρόσωπος του προέδρου Τζορτζ Μπους Άρι Φλέισερ στο Twitter.

«Ποιος θα δεχόταν να είναι υπουργός Δικαιοσύνης ενός προέδρου που πιστεύει ότι μπορεί να προκαλεί διώξεις κατά των πολιτικών του αντιπάλων;», αναρωτήθηκε ο Ντέιβιντ Φραμ, ένας από τους λογογράφους του Τζορτζ Μπους.

Από το στρατόπεδο Δημοκρατικών, ο Ερικ Χόλντερ, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Ομπάμα, χαρακτήρισε «επικίνδυνο και ακατάλληλο» τον Τραμπ.

«Ας είμαστε ξεκάθαροι, ένας υποψήφιος για την προεδρία μόλις υποσχέθηκε να βάλει στη φυλακή τον αντίπαλό του εάν νικήσει. Όλα τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα», έγραψε στους New York Times, ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν.


σχετικα αρθρα