Νίκη της Χίλαρι Κλίντον και στη δεύτερη τηλεμαχία της με τον Ντόναλντ Τραμπ διαπιστώνει σε γενικές γραμμές ο σημερινός βελγικός Τύπος.

Μύδρους εναντίον του  Τραμπ εξαπολύει στο κύριο άρθρο της η εφημερίδα De Morgen, σημειώνοντας ότι οι χυδαίες του εκφράσεις σε βάρος των γυναικών δεν προξενούν καμία έκπληξη, αντίθετα με τις καθυστερημένες αντιδράσεις των ρεπουμπλικάνων που μόνον κατόπιν εορτής διερωτώνται για το ποιόν του υποψηφίου τους. Η εφημερίδα παρατηρεί ότι το ρεπουμπλικανικό κόμμα είναι διχασμένο και επισημαίνει ότι πολλά επιφανή στελέχη του σκληρού πυρήνα του κόμματος αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους προς τον Τραμπ.

Με την σειρά της η De Standaard διερωτάται στο κεντρικό της πρωτοσέλιδο κατά πόσον η νέα γκάφα του  Τραμπ θα του στοιχίσει τελικά την προεδρία καθώς, όπως παρατηρεί, το «υπό διάλυση» Ρεπουμπλικανικό Κόμμα δείχνει να φυλλοροεί από στελέχη που αίρουν το ένα μετά το άλλο την υποστήριξή τους προς τον σύγχρονο «Μίδα».

Από την πλευρά της η εφημερίδα Le Soir στο πρωτοσέλιδό της μιλά για μία συζήτηση στραμμένη προς την προσωπική αντιπαράθεση, επισημαίνοντας ότι ο Τραμπ προσπάθησε να ανακτήσει το χαμένο έδαφος, εμφανιζόμενος πιο μαχητικός από ποτέ και μη διστάζοντας να επιτεθεί σε μία Κλίντον που βρέθηκε αμυνόμενη. Η ίδια εφημερίδα στο κύριο άρθρο της εστιάζει στις αποκαλύψεις για τα σεξιστικά σχόλια του Τραμπ  εναντίον των γυναικών, θυμίζοντας με αρκετή δόση ειρωνείας στον υποψήφιο για την Προεδρία των ΗΠΑ ότι οι γυναίκες έχουν δικαίωμα ψήφου και υπογραμμίζοντας ότι, αν η Κλίντον γίνει η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος των ΗΠΑ, δε θα το οφείλει τόσο στο γεγονός ότι η ίδια ενσαρκώνει για το γυναικείο φύλο ένα σύμβολο ισοδύναμο με αυτό του Ομπάμα για τις μειονότητες, όσο κυρίως στην απόρριψή τους από τον αντίπαλό της.

Με το ίδιο θέμα καταπιάνεται και η La Libre Belgique στο κεντρικό ολοσέλιδο πρωτοσέλιδό της, κάνοντας λόγο για πτώση του  Τραμπ, μετά την αποκήρυξη της υποστήριξής του από σημαντικά στελέχη των Ρεπουμπλικανών, εξαιτίας των βωμολοχιών του απέναντι στις γυναίκες.