Ένα κοριτσάκι 3 χρονών ανασύρθηκε ζωντανό, μετά από την κατάρρευση 4 κτιριακών συγκροτημάτων στην ανατολική Κίνα, από την οποία σκοτώθηκαν συνολικά 22 άνθρωποι. Το είχε προστατέψει ο πατέρας του με το σώμα του, θυσιάζοντας τη ζωή του. Μια κολώνα τσιμέντου είχε πέσει πάνω τους. 

Το κοριτσάκι είναι ελαφρά τραυματισμένο. Είχε περάσει περισσότερες από 12 ώρες στα ερείπια των πενταώροφων κτιρίων τα οποία κατέρρευσαν τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα στην πόλη Γουενζού, στην επαρχία Ζεζιάνγκ.  Η έρευνα για τον εντοπισμό επιζώντων σταμάτησε νωρίς σήμερα το πρωί.

Οι τοπικές αρχές καταγράφουν 22 νεκρούς και 6 επιζώντες. Τα αίτια του δυστυχήματος εξακολουθούν να ερευνώνται, σύμφωνα με την CCTV. Οι σφοδρές βροχοπτώσεις και η κακή ποιότητα κατασκευής των κτιρίων (κατασκευάζονται από τους ίδιους τους κατοίκους της περιοχής) παίζουν σημαντικό ρόλο για το δυστύχημα, αναφέρει το τηλεοπτικό δίκτυο. Επίσης, οι όροφοι κτίστηκαν αυθαίρετα με αποτέλεσμα την αποδυνάμωση των θεμελίων τους, σύμφωνα με το Associated Press. 

Πηγή φωτό: chinadaily.com.