«Τρομοκράτες» στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), οι οποίοι έχουν σχέσεις με το θρησκευτικό κίνημα του αυτοεξόριστου ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, δεσμεύθηκε πως θα ανακαλύψει ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ​.  Μιλώντας στο κοινοβούλιο είπε ότι οι αρχές θα καταδιώξουν μέλη του AKP όπως γίνεται και με το δίκτυο του Γκιουλέν.

Στην ομιλία του, με κοινό τους βουλευτές του κόμματος του, και ο Γιλντιρίμ τόνισε ότι Κούρδοι αντάρτες ακολουθούν εντολές για τη δολοφονία στελεχών του AKP, μετά τη δολοφονία δύο αξιωματούχων του κυβερνώντος κόμματος στη νοτιοανατολική Τουρκία σε διάστημα δύο ημερών.

«Ανήθικη» η πρόταση περί εξοπλισμού των Κούρδων στη Συρία

Ο Γιλντιρίμ χαρακτήρισε «ανήθικη» την πρόταση περί εξοπλισμού των Κούρδων που μάχονται κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, την οποία έκανε η υποψηφία των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον. Στη διάρκεια της τηλεοπτικής της πρόσφατης αναμέτρησης, με τον Τραμπ, η Κλίντον δήλωσε ότι θα εξέταζε το ενδεχόμενο να δοθεί εξοπλισμός σε κουρδικές πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ, παρά τις ανησυχίες «κάποιων κύκλων», αναφερόμενη στην Τουρκία που είναι μέλος του ΝΑΤΟ και η οποία θεωρεί τρομοκράτες τους Κούρδους.

Η Άγκυρα μπορεί να αναλάβει δράση ανατολικά του Ευφράτη στη Συρία, αν παρατηρήσει «τρομοκρατικές δραστηριότητες» εκεί, υπογράμμισε ο Γιλντιρίμ.