Τον φόβο και τον τρόμο έχουν προκαλέσει σε διάφορες περιοχές της Βρετανίας τύποι που παριστάνουν τους κλόουν – δολοφόνους.

Υπάρχουν αναφορές στην αστυνομία για δήθεν κλόουν που πετάγονται ξαφνικά και κυνηγούν ανθρώπους με μερικούς μάλιστα να «κουβαλούν» όπλο.

Η ιστορία αυτή έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και η φάρσα σε αρκετές περιπτώσεις είχε άσχημη τροπή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα μια έγκυος γυναίκα η οποία τρόμαξε τόσο πολύ όταν ένας μαθητής επιχείρησε να της κάνει φάρσα που πήγε πρόωρα στο μαιευτήριο για να γεννήσει.

Αντίστοιχα άσχημη τροπή είχε  η φάρσα για τον ίδιο τον δήθεν κλόουν ο οποίος κατέληξε τελικά στο νοσοκομείο αφού το υποψήφιο θύμα του τον κατάλαβε και του επιτέθηκε.

Αυτή η ιστορία έχει προκαλέσει μεγάλη ενόχληση στην κοινότητα των πραγματικών κλόουν που σημειώνει ότι το επάγγελμά τους απεικονίζεται με αρνητικό τρόπο.

Εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κλόουν αναφέρει ότι τέτοια περιστατικά καταγράφονται συνήθως την περίοδο του Halloween και σημειώνει ότι «ένας πραγματικός κλόουν δεν θα κυνηγούσε κάποιον και δεν θα τον έκανε να τρομάξει».