«Η ψήφος σας μετράει πραγματικά, πραγματικά, πραγματικά», τόνισε ο Αλ Γκορ, ο υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος που έχασε στις προεδρικές εκλογές του 2000, απευθύνοντας μια προειδοποίηση προς τους ψηφοφόρους που σκέφτονται την αποχή στην εκλογική αναμέτρηση της 8ης Νοεμβρίου για τον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ.

«Είμαι η ζωντανή απόδειξη» υπογράμμισε ο πρώην αντιπρόεδρος επί προεδρίας Μπιλ Κλίντον κατά τη διάρκεια μιας προεκλογικής συγκέντρωσης στο Μαϊάμι στη Φλόριντα, στο πλευρό της Χίλαρι Κλίντον.

«Πιστέψτε με, ήταν μια πολύ αμφίρροπη εκλογική αναμέτρηση» εξήγησε ο ίδιος.

Εκείνη τη νύχτα του 2000, δεν μπορούσε να ανακηρυχθεί νικητής εξαιτίας της πολύ μικρής διαφοράς μεταξύ των υποψηφίων στην Φλόριντα. Σε ένα εκλογικό θρίλερ άνευ προηγουμένου χρειάστηκε να περάσουν 35 ημέρες προκειμένου το Ανώτατο Δικαστήριο να αναγνωρίσει τη νίκη στον Ρεπουμπλικάνο Τζορτζ Ου. Μπους.

«Νίκησες! Νίκησες!» φώναζαν οι υποστηρικτές του Δημοκρατικού Κόμματος που είχαν συγκεντρωθεί στην αίθουσα του πανεπιστημίου Miami-Dade College.
«Εάν δεν θέλετε, σε κάποια χρόνια, να υποδεχθείτε την Χίλαρι Κλίντον φωνάζοντάς της: στην πραγματικότητα εσύ κέρδισες…» συνέχισε ο ίδιος για να καταλήξει:

«Οι εκλογές έχουν συνέπειες. Η ψήφος σας μετράει. Η ψήφος σας έχει συνέπειες».

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ υποδέχθηκε θερμά τον Αλ Γκορ, οι σχέσεις των οποίων είχαν ψυχρανθεί κατά την θητεία του συζύγου της (1993- 2001) και τα χρόνια που ακολούθησαν.

Ο Γκορ δεν είχε επίσημα δηλώσει την υποστήριξή του στην Χίλαρι Κλίντον παρά την τελευταία στιγμή, το καλοκαίρι που πέρασε και δεν παρέστη στο συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος.

Μόλις 4 εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές ο Αλ Γκορ αποδέχθηκε την πρόταση του επιτελείου της Κλίντον με στόχο να αφυπνίσει το εκλογικό σώμα σε περιβαλλοντικά θέματα και στο θέμα της κλιματικής αλλαγής και να κινητοποιήσει τους ψηφοφόρους που δείχνουν να επιλέγουν την αποχή ή να ψηφίσουν έναν άλλο υποψήφιο όπως τον φιλελεύθερο Γκάρι Τζόνσον.

«Εάν πιστεύετε ότι η ψήφος σας δεν μετράει, κοιτάξτε με: η ψήφος σας μπορεί να κάνει τη διαφορά σε αυτήν εκλογική αναμέτρηση», υπογράμμισε ο Αλ Γκορ.