Τέλος στη ζωή του έβαλε ένας 22χρονος Σύρος για τον οποίο υπήρχαν υποψίες ότι σχεδίαζε βομβιστική επίθεση σε αεροδρόμιου του Βερολίνου.

Η είδηση του θανάτου του γνωστοποιήθηκε μέσω του υπουργείο Δικαιοσύνης ενώ ο 22χρονος βρισκόταν υπό κράτηση σε κέντρο της Ληψίας . Πρόκειται για τον Τζαμπέρ Αλμπάκρ, ο οποίος ζούσε στη Γερμανία και υπάρχουν υπόνοιες ότι σχεδίαζε επιθέσεις παρόμοιες με αυτή που έπνιξε στο αίμα το  Παρίσι τον Νοέμβριο του 2015, και του Βελγίου τον Μάρτιο φέτος, όπου σκοτώθηκαν 32 άτομα.

Σύμφωνα με το υπουργείο "Το βράδυ της 12ης Οκτωβρίού 2016, ο Τζαμπέρ Αλμπάκρ, ο οποίος ήταν ύποπτος σχεδιασμού μιας σοβαρής επίθεσης, αυτοκτόνησε στο κέντρο κράτησης του νοσοκομείου των φυλακών της Λειψίας", ενώ νωρίτερα ο γερμανικός ειδησειογραφικός ιστότοπος Spiegel Online είχε ανακοινώσει ότι ο Αλμπάκρ βρίσκονταν υπό 24ωρη παρακολούθηση λόγω του αυξημένου κινδύνου αυτοκτονίας ή απεργίας πείνας. Δεν είναι γνωστό ακόμα πώς αυτοκτόνησε, αλλά το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA δήλωσε ότι κρεμάστηκε στο κελί του.

Ο Αλμπάκρ συνελήφθη τη Δευτέρα αφού δύο συμπατριώτες του τον έδεσαν στο διαμέρισμά τους στη Λειψία και κάλεσαν την αστυνομία.