Στόχος επίθεσης από χάκερς έγινε ο λογαριασμός στο twitter του Τζον Ποντέστα, προέδρου της προεκλογικής εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον, όπως μετέδωσε  το CNN, επικαλούμενο εκπρόσωπο της προεκλογικής εκστρατείας της Κλίντον.

Χθες, τη στιγμή που το αεροσκάφος της Κλίντον προσγειωνόταν στο Λας Βέγκας, ο Ποντέστα φαινόταν να έχει στείλει το ακόλουθο μήνυμα στο Twitter: “Έχω αλλάξει ομάδα. Ψηφίστε τον Τραμπ 2016.” Το παραπάνω μήνυμα αναγνωρίστηκε αμέσως ως προϊόν υποκλοπής. 

“Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ο λογαριασμός του Τζον στο Twitter έγινε στόχος επίθεσης. Αυτό εξηγεί το μήνυμα. Εργαζόμαστε για να διορθώσουμε το πρόβλημα,” δηλώνει ο Νικ Μέριλ που είναι υπεύθυνος Τύπου για τις επισκέψεις που πραγματοποιεί η Χίλαρι Κλίντον.

Της επίθεσης αυτής είχε προηγηθεί κακόβουλη ενέργεια στο λογαριασμό ηλεκτρονικών μηνυμάτων του Ποντέστα, για την οποία σύμφωνα με τον ίδιο, επικοινώνησε μαζί του το FBI, στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ενώ συνεργάζεται μαζί τους προκειμένου να διαχειριστεί το ζήτημα που έχει προκύψει.