Αβραμόπουλος: Ήρθε η ώρα για κοινό ευρωπαϊκό σύστημα Ασύλου

Αβραμόπουλος: Ήρθε η ώρα για κοινό ευρωπαϊκό σύστημα Ασύλου

Την ανάγκη για ένα αποτελεσματικό κοινό ευρωπαϊκό σύστημα Ασύλου, μετά την Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή διατύπωσε σήμερα ο επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος.

«Ήρθε η στιγμή να δημιουργήσουμε ένα πιο αποτελεσματικό Κοινό Ευρωπαϊκό Σύστημα Ασύλου», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αβραμόπουλος.

Μάλιστα, ήταν κατηγορηματικός όταν ρωτήθηκε εάν τα κράτη μέλη έχουν κατανοήσει τον επείγοντα χαρακτήρα της μεταρρύθμισης του Συστήματος Ασύλου, απαντώντας: «Απολύτως».

Για την ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής σημείωσε ότι θα κάνει έκκληση προς τα κράτη-μέλη, προκειμένου «να παράσχουν τεχνική υποστήριξη και ανθρώπινο δυναμικό».
 
«Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε κι άλλα βήματα προς τα εμπρός», πρόσθεσε ο Ευρωπαίος επίτροπος και αναφέρθηκε στην ανάγκη «να ενισχυθεί και να εμβαθύνει η συνεργασία της ΕΕ με τρίτες χώρες, όπως με την Τουρκία», με την οποία η συμφωνία «λειτουργεί σωστά».

«Να εφαρμόσουμε τα Σύμφωνα Εταιρικής Σχέσης με τις αφρικανικές χώρες, τις οποίες επισκεφθήκαμε και είμαστε σε επικοινωνία», πρόσθεσε.
 
Ο κ. Αβραμόπουλος επανήλθε, ερωτώμενος σχετικά, στα θέματα της μετεγκατάστασης και επανεγκατάστασης προσφύγων και μεταναστών, επισημαίνοντας:«Όλα τα κράτη μέλη πρέπει να αναλάβουν το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί, και να το αποδείξουν στην πράξη, εφαρμόζοντας όσα έχουμε αποφασίσει για τη μετεγκατάσταση και την επανεγκατάσταση».

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο