Το στερνό «αντίο» στον βραβευμένο λογοτέχνη, ηθοποιό και σκηνοθέτη Ντάριο Φο, που έφυγε από τη ζωή την περασμένη Πέμπτη, σε ηλικία 90 ετών, είπαν σήμερα χιλιάδες άνθρωποι στο Μιλάνο.

Παρά τη βροχή που έπεφτε από νωρίς το πρωί χιλιάδες κόσμου συνέρρευσε στην πλατεία Ντουόμο όπου πραγματοποιήθηκε η λαϊκή, μη θρησκευτική κηδεία Ντάριο Φο.

Η μεταφορά του φέρετρου του ιταλού διανοούμενου και καλλιτέχνη από το θέατρο Piccolo Teatro Strehler μέχρι την πλατεία Ντουόμο, συνοδεύθηκε από τη μουσική του γνωστού τραγουδιού «Bella Ciao».

Στην τελετή συμμετείχαν όλοι οι ιθύνοντες του κινήματος Πέντε Αστέρων, συμπεριλαμβανομένου και του ιδρυτή του, Μπέπε Γκρίλο. «Τώρα, μετά από τόσα σχόλια, θα πρέπει να δώσουμε λίγο τον λόγο στην σιωπή», τόνισε ο ηγέτης του κινήματος.

«Ο πατέρας μου δεν έσκυψε ποτέ το κεφάλι. Μπορεί να συμβεί, κάποιες φορές, άνθρωποι χωρίς εξουσία και οι οποίοι δεν έχουν τίποτα να χάσουν, να καταφέρουν να αποκτήσουν μια κάποια εξουσία», είπε Iάκοπο Φο, ο γιος του εκλιπόντος ιταλού νομπελίστα. «Είμαι βέβαιος ότι τώρα η μητέρα μου, Φράνκα Ράμε, και ο πατέρας μου είναι μαζί και γελάνε ξεκαρδιστικά», πρόσθεσε συγκινημένος.

 Ο δήμαρχος του Μιλάνου Μπέππε Σάλα θέλησε να τονίσει ότι η πόλη του δεν απέτισε τον οφειλόμενο φόρο τιμής στον Ντάριο Φο όσο ήταν ζωντανός, και θα πρέπει τώρα να οργανωθούν μια σειρά από πρωτοβουλίες οι οποίες να δώσουν την πρέπουσα αξία στην προσωπικότητά του και στην πολύτιμη παρακαταθήκη του.