«Φωτιά» έχουν πάρει οι θεωρίες συνωμοσίας εξαιτίας του θανάτου ενός ερευνητή UFO, καθώς όπως αποδείχθηκε ο ίδιος λίγε ημέρες πριν πεθάνει είχε στείλει μήνυμα στη μητέρα του να ερευνήσει αν του συμβεί κάτι.

Ο λόγος για τον 39χρονο, πατέρα δύο παιδιών, Max Spiers, ο οποίος βρέθηκε νεκρός σε καναπέ διαμερίσματος στην Πολωνία όπου είχε πάει να δώσει ομιλία για τις θεωρίες συνωμοσίας και τα UFO. Ενώ δεν έγινε καμία μεταθανάτια εξέταση, ο θάνατός του αποδόθηκε σε φυσικά αίτια.

Οι φίλοι του ισχυρίστηκαν πως λίγο πριν πεθάνει σε διαμέρισμα της Βαρσοβίας έκανε εμετό ένα μαύρο υγρό. Από την πλευρά της, η μητέρα του ισχυρίζεται ότι μπορεί κάποιοι να τον ήθελαν νεκρό λόγω των ερευνών του για UFO και κυβερνητική συγκάλυψη .

Ο Max ήταν γνωστός ως "supersoldier" από τους οπαδούς του και εκείνους στην κοινότητα των συνωμοσιολόγων. «Το αγόρι σου έχει μπελάδες. Αν μου συμβεί κάτι, ερεύνησέ το», ήταν το ανατριχιαστικό μήνυμα που έστειλε στην 63χρονη μητέρα του Vanessa Bates λίγες ημέρες πριν από τον θάνατό του.

«Είχε γίνει όνομα στον κόσμο των συνωμοσιολόγων και τον είχαν προσκαλέσει να μιλήσει σε συνέδριο στην Πολωνία τον Ιούλιο. Έμενε με μια γυναίκα που δεν γνώριζε πολύ καιρό και μου είπε πως τον βρήκε νεκρό στον καναπέ. Νομίζω ότι έψαχνε ορισμένα σκοτεινά σημεία και φοβάμαι πως κάποιος τον ήθελε νεκρό», τόνισε η μητέρα του.

Ο ανεξήγητος θάνατός του έχει αφήσει πολλούς από τους οπαδούς του να κάνουν λόγο για δολοφονία του από κυβερνητικούς πράκτορες, ενώ οι συνωμοσιολόγοι που εδώ και καιρό υποστηρίζουν πως οι κυνηγοί UFO που φτάνουν πολύ κοντά στην αποκάλυψη της αλήθειας γίνονται στόχος μυστικών υπηρεσιών ή των "men in black" κάνουν... «πάρτι».