current views are: 5

17 Οκτωβρίου 2016
Δημοσίευση13:00

Σφαγή σε φυλακή στη Βραζιλία – Σκοτώθηκαν 25 άτομα (Βίντεο)

Αιματηρά επεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ κρατουμένων σε φυλακή στη βορειοανατολική Βραζιλία, προκαλώντας σοκ και αποτροπιασμό για τα όσα έλαβαν χώρο στο σωφρονιστικό κατάστημα Μόντε Κρίστο στην Μπόα Βίστα.

Δημοσίευση 13:00’

Αιματηρά επεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ κρατουμένων σε φυλακή στη βορειοανατολική Βραζιλία, προκαλώντας σοκ και αποτροπιασμό για τα όσα έλαβαν χώρο στο σωφρονιστικό κατάστημα Μόντε Κρίστο στην Μπόα Βίστα.

Αιματηρά επεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ κρατουμένων σε φυλακή στη βορειοανατολική Βραζιλία, προκαλώντας σοκ και αποτροπιασμό για τα όσα έλαβαν χώρο στο σωφρονιστικό κατάστημα Μόντε Κρίστο στην Μπόα Βίστα.Από τις άγριες συμπλοκές έχασαν τη ζωή τους 25 κρατούμενοι εκ των οποίων επτά αποκεφαλίστηκαν και έξι κάηκαν ζωντανοί.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι κρατούμενοι σε μία πτέρυγα των φυλακών εισέβαλαν σε άλλη πτέρυγα. Οι κρατούμενοι ήταν οπλισμένοι με μαχαίρια και ξύλα, όπως δήλωσε η σύζυγός ενός εκ των κρατούμενων που ήταν παρούσα.

Η αστυνομία επενέβη τελικά για να τερματιστούν οι συγκρούσεις, κατά τη διάρκεια των οποίων περίπου 100 συγγενείς φυλακισμένων κρατήθηκαν ως όμηροι.

Οι στασιαστές ζητούσαν έναν δικαστή για να ακούσει τα αιτήματά τους, όμως επενέβησαν οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας προκειμένου να αφεθούν ελεύθεροι οι όμηροι και να αποκατασταθεί η τάξη.

Η Ζοάνα Μούρα επικεφαλής του συνδικάτου σωφρονιστικών υπαλλήλων της πολιτείας Ροράιμα είπε σε δηλώσεις της σε τοπική εφημερίδα ότι το συμβάν «είναι μια απόδειξη της έλλειψης ενδιαφέροντος από την πλευρά της πολιτειακής κυβέρνησης» προς το σωφρονιστικό σύστημα.

Σύμφωνα με την ίδια, «δεν υπάρχει εξοπλισμός ασφαλείας, δεν υπάρχει επαρκές προσωπικό και οι σωφρονιστικοί υπάλλήλοι εργάζονται πέρα από τα όριά τους».

Οι συγκρούσεις και οι εξεγέρσεις είναι συχνές στις υπερπλήρεις φυλακές της Βραζιλίας. Η Βραζιλία διαθέτει τον τέταρτο μεγαλύτερο αριθμό κρατούμενων μετά τις ΗΠΑ, την Κίνα και τη Ρωσία, σύμφωνα με έκθεση του υπουργείου Δικαιοσύνης. Στο τέλος του 2014 συνολικά 622.000 άνθρωποι κρατούνταν στις φυλακές της χώρας.


σχετικα αρθρα