Κάποιοι θα σκεφτούν ότι πρόκειται για θεωρίες συνωμοσίας και άλλοι απλώς για συμπτώσεις. Με τις εκλογές των ΗΠΑ να απέχουν μόλις τρεις εβδομάδες και έχοντας παρατηρήσει να καταλήγουν προφητικά κάποια επεισόδια της σειράς Simpsons αξίζει να ρίξουμε μια ματιά σε μερικές από τις πιο κουλές της προβλέψεις.

Αφορμή ένα επεισόδιο του 2000 το οποίο έχει απόλυτη σχέση με την σημερινή πολιτική συγκυρία στις ΗΠΑ. Στο συγκεκριμένο επεισόδιο εμφανίζεται ο Ντόναλντ Τραμπ ως υποψήφιος για την προεδρία της χώρας να κατεβαίνει μια σκάλα όπως ακριβώς απεικονίζεται σε σημερινό βίντεο που είναι πράγματι υποψήφιος. Στο επεισόδιο «Ο Μπαρτ στο μέλλον» ο γιος του Χόμερ δίνει μια εικόνα από το 2030 όπου η Λίζα υποθέτει ότι η προεδρία του Τραμπ έχει αφήσει τη χώρα με χρέος. «Κληρονομήσαμε ένα μεγάλο έλλειμα από τον πρόεδρο Τραμπ», ακούγεται να λέει.

Έχουν προηγηθεί βέβαια κάποια άλλα επεισόδια τα οποία πράγματι αποδείχθηκαν προφητικά.

Ένα απ’ αυτά έχει να κάνει με τον ιό Έμπολα, που το 2013 πήρε σχεδόν διαστάσεις επιδημίας, έγινε αιτία να κλείσουν σύνορα και στοίχισε τη ζωή σε πολλούς ανθρώπους. Σε ένα επεισόδιο του 1997 η Μαρτζ προσπαθεί να κάνει τον Μπαρτ να σηκωθεί από το κρεβάτι καθώς το παίζει άρρωστος. Του προτείνει λοιπόν να διαβάσει ένα βιβλίο με τίτλο «Ο περίεργος Τζορτζ και ο ιός Έμπολα».

Άλλο παράδειγμα θα μπορούσε να πει κανείς είναι και ο θάνατος του τραγουδιστή Πρινς. Αν και ακόμα δεν έχει γίνει γνωστή η ακριβής αιτία θανάτου του, σε ένα επεισόδιο που προβλήθηκε τον Νοέμβριο του 2008 ο Χόμερ αναλαμβάνει να σκοτώσει έναντι αμοιβής τον δημοφιλή τραγουδιστή.

Χαρακτηριστικό και το επεισόδιο «η πόλη της Νέας Υόρκης vs Χόμερ», που προβλήθηκε το 1997 και στο οποίο η Λίζα δείχνει ένα περιοδικό με τίτλο «New York» και στο οποίο φαίνονται οι δίδυμοι πύργοι να σχηματίζουν τον αριθμό 11, ο αριθμός 9 και η λέξη Νέα Υόρκη.

Κάτι αντίστοιχο μπορεί να διαπιστώσει κανείς και με την συριακή κρίση και τη σημαία της συριακής αντιπολίτευσης. Το 2001 λοιπόν ο Μπαρτ παίζει σε ένα επεισόδιο όπου συμμετέχει σε μια μουσική μπάντα της οποίας επιτυχία έγινε τραγούδι με τίτλο «ρίξε τη βόμβα». Στο βίντεο φαίνονται να ρίχνουν τη βόμβα σε μια θεωρητικά άγνωστη αραβική χώρα. Το περίεργο είναι ότι εμφανίζεται μια σημαία την οποία υιοθέτησαν πολλά χρόνια αργότερα στην συριακή αντιπολίτευση. Πρόκειται για τη σημαία που είχε υιοθετήσει η Συρία τη δεκαετία του ’30 και το περίεργο είναι ότι εμφανίζεται στη σειρά σε μια εποχή που δεν υπήρχε ουσιαστικά αντιπολίτευση στη χώρα.

Τελευταίο παράδειγμα που αποδείχθηκε προφητικό ήταν το φετινό βραβείο Νόμπελ Οικονομίας.  Σε ένα επεισόδιο του 2010 ο Μπαρτ φαίνεται να ποντάρει στο όνομα του καθηγητή Μπενγκτ Χόλμστρεμ ως πιθανότερου για το Νόμπελ. Πριν από λίγες μέρες ο Χόλμστρεμ βραβεύτηκε μαζί με τον Όλιβερ Χαρτ με το Νόμπελ Οικονομίας για την συνεισφορά τους στην ανάπτυξη της Θεωρίας των Συμβάσεων.

Μένει να δούμε λοιπόν αν θα βγει εξίσου προφητικό και το επεισόδιο με τον ρεπουμπλικανό υποψήφιο για το προεδρικό αξίωμα στις ΗΠΑ.

Με πληροφορίες από RT