Ένας άνδρας, ύποπτος για σχεδιασμό επιθέσεων αυτοκτονίας, σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών με την τουρκική αστυνομία, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή. Παράλληλα, ήταν ύποπτος για συμμετοχή - ως μέλος - στο Ισλαμικό Κράτος

Ο 24χρονος αναγνωρίστηκε ως ο Αχμέτ Μπ. 24 ετών. Σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή άνοιξε πυρ εναντίον των αστυνομικών οι οποίοι εισέβαλαν το βράδυ στο σπίτι του, στην Άγκυρα

«Ο τρομοκράτης πιστεύεται ότι σχεδίαζε να εξαπολύσει μια βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας και για τον σκοπό αυτό έκανε αναγνωριστικές επιχειρήσεις γύρω από το κτίριο του παλιού κοινοβουλίου και κοντά στο μαυσωλείο του Κεμάλ Ατατούρκ», ανέφερε στον λογαριασμό του στο Twitter ο κυβερνήτης της τουρκικής πρωτεύουσας, Ερτσάν Τοπάκα.

Απαγόρευση δημοσίων συγκεντρώσεων έως τις 30 Νοεμβρίου 

Στόχος του υπόπτου, σύμφωνα με τον Ερτσάν Τοπάκα, ενδέχεται να ήταν οι τελετές που θα πραγματοποιηθούν εκεί στις 29 Οκτωβρίου για την επέτειο της ίδρυσης του τουρκικού κράτους ή στις 10 Νοεμβρίου στην επέτειο θανάτου του Κεμάλ.

Επικαλούμενος τον «κίνδυνο επιθέσεων» ο κυβερνήτης της Άγκυρας ανακοίνωσε τη Δευτέρα την απαγόρευση κάθε είδους δημόσιων συγκεντρώσεων στην τουρκική πρωτεύουσα ως τις 30 Νοεμβρίου.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι στο διαμέρισμα του υπόπτου εντοπίστηκαν εκρηκτικές ύλες. «Τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν δείχνουν ότι το πρόσωπο αυτό προετοίμαζε επίθεση αυτοκτονίας», τόνισε ο Τοπάκα, προσθέτοντας ότι φαίνεται πως ο νεαρός άνδρας ανήκε στο ΙΚ. Ο 24χρονος ήταν κάτοικος Ντιγιάρμπακιρ, γεννημένος το 1992.