Διαστάσεις μάστιγας έχει πάρει στη γειτονική Βουλγαρία και συγκεκριμένα στην πόλη Μπουργκάς το εμπόριο βρεφών προς την Ελλάδα αλλά και το trafficking γυναικών προς την Ευρώπη, υποστήριξε σε δηλώσεις της η Ροσίτσα Γιάνεβα, γραμματέας της τοπικής επιτροπής για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων.

«Η περιοχή μας και πιο συγκεκριμένα οι συνοικίες ΄΄Πομπέντα΄΄,΄΄Ντόλνο Εζέροβο΄΄ και η κωμόπολη Κάμενο είναι γνωστές για την εμπορία βρεφών προς την Ελλάδα αλλά και της σεξουαλικής εκμετάλλευσης γυναικών», είπε συγκεκριμένα.

Ειδικότερα για το θέμα του trafficking των γυναικών από την περιοχή η κυρία Γιάνεβα αποκάλυψε ότι πάνω από 50 γυναίκες από την περιοχή γίνονται θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης κάθε χρόνο.

Οι διακινητές-σωματέμποροι προτιμούν νεαρά κορίτσια 18 χρονών τα οποία με ψεύτικες υποσχέσεις για εργασία τα μεταφέρουν στο εξωτερικό σε χώρες όπως η Γερμανία ,η Αυστρία, η Γαλλία, η Ιταλία και όπου με την άσκηση σωματικής και ψυχολογικής βίας τα αναγκάζουν να εκδίδονται με ημερήσιο τζίρο τουλάχιστον 500 ευρώ», κατέληξε η κυρία Γιάνεβα.

Όπως είπε η Μάχη Στεφάνοφ υπεύθυνη ιδρύματος στη Βουλγαρία για το trafficking:

«Υπάρχουν διάφορες μελέτες σύμφωνα με τις οποίες μια πόρνη που διακινούνται για την περίοδο, η οποία είναι ενεργή 8-10 ετών μπορεί να φέρει κέρδη της τάξεως 2-4 εκατομμύρια διακινητή τους. Και αν έχετε 10 κορίτσια;»