Μάστιγα το trafficking από τη Βουλγαρία στην Ελλάδα - Οι σωματέμποροι προτιμούν 18χρονα κορίτσια

Μάστιγα το trafficking από τη Βουλγαρία στην Ελλάδα - Οι σωματέμποροι προτιμούν 18χρονα κορίτσια

Διαστάσεις μάστιγας έχει πάρει στη γειτονική Βουλγαρία και συγκεκριμένα στην πόλη Μπουργκάς το εμπόριο βρεφών προς την Ελλάδα αλλά και το trafficking γυναικών προς την Ευρώπη, υποστήριξε σε δηλώσεις της η Ροσίτσα Γιάνεβα, γραμματέας της τοπικής επιτροπής για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων.

«Η περιοχή μας και πιο συγκεκριμένα οι συνοικίες ΄΄Πομπέντα΄΄,΄΄Ντόλνο Εζέροβο΄΄ και η κωμόπολη Κάμενο είναι γνωστές για την εμπορία βρεφών προς την Ελλάδα αλλά και της σεξουαλικής εκμετάλλευσης γυναικών», είπε συγκεκριμένα.

Ειδικότερα για το θέμα του trafficking των γυναικών από την περιοχή η κυρία Γιάνεβα αποκάλυψε ότι πάνω από 50 γυναίκες από την περιοχή γίνονται θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης κάθε χρόνο.

Οι διακινητές-σωματέμποροι προτιμούν νεαρά κορίτσια 18 χρονών τα οποία με ψεύτικες υποσχέσεις για εργασία τα μεταφέρουν στο εξωτερικό σε χώρες όπως η Γερμανία ,η Αυστρία, η Γαλλία, η Ιταλία και όπου με την άσκηση σωματικής και ψυχολογικής βίας τα αναγκάζουν να εκδίδονται με ημερήσιο τζίρο τουλάχιστον 500 ευρώ», κατέληξε η κυρία Γιάνεβα.

Όπως είπε η Μάχη Στεφάνοφ υπεύθυνη ιδρύματος στη Βουλγαρία για το trafficking:

«Υπάρχουν διάφορες μελέτες σύμφωνα με τις οποίες μια πόρνη που διακινούνται για την περίοδο, η οποία είναι ενεργή 8-10 ετών μπορεί να φέρει κέρδη της τάξεως 2-4 εκατομμύρια διακινητή τους. Και αν έχετε 10 κορίτσια;»

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο