Η Χίλαρι Κλίντον κέρδισε τις εντυπώσεις, σύμφωνα με δημοσκόπηση του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CNN, που πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά τη λήξη της τρίτης και τελευταίας τηλεμαχίας μεταξύ των δύο προεδρικών υποψηφίων, Χίλαρι Κλίντον και Ντόναλντ Τραμπ.

Πιο συγκεκριμένα, η προεδρική υποψήφια των Δημοκρατικών κέρδισε ποσοστό 52% των θετικών εντυπώσεων των τηλεθεατών, έναντι ποσοστού 39% του προεδρικού υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων, Ντόναλντ Τραμπ.

Στο τρίτο ντιμπέιτ, οι δυο πολιτικοί "μονομάχοι" διασταύρωσαν τα ξίφη τους απαντώντας σε φλέγοντα ερωτήματα που ταλανίζουν τις ΗΠΑ, όπως το  Ανωτάτο Δικαστηρίο, η οικονομία και η εξωτερική πολιτική.  

Καρέ - καρέ το τελικό debate

Το κυρίαρχο στοιχεία στην τρίτη τηλεμαχία ήταν η ένταση και οι αλληλοκατηγορίες, μιας και οι δύο υποψήφιοι γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει άλλη ευκαιρία άμεσης αντιπαράθεσης.

Στην τελική τηλεοπτική αναμέτρησή τους, η Κλίντον ισχυρίστηκε ότι ο Πούτιν στηρίζει τον Τραμπ γιατί "θα προτιμούσε να είχε ένα ανδρείκελο για πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών".

Ο Τραμπ απέρριψε, με τη σειρά του κάθε σχέση με τον Πούτιν και είπε ότι καταδικάζει κάθε ξένη ανάμειξη στις εκλογές. Αρνήθηκε όμως εμφανώς και να δεχθεί την εκτίμηση των υπηρεσιών πληροφοριών ότι η Ρωσία είναι αναμεμειγμένη στην παραβίαση δεδομένων (χάκινγκ) των οργανώσεων των Δημοκρατικών.

Όμως ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων έριξε και μια «βόμβα». Αρνήθηκε χθες βράδυ να δηλώσει ότι θα δεχθεί τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών στις Ηνωμένες Πολιτείες εάν χάσει από την Χίλαρι Κλίντον. Συγκεκριμένα είπε ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων, όταν ερωτήθηκε σχετικά:  «Θα σας πω τότε. Θα σας κρατήσω σε αγωνία».

Χαρακτηριστικό της εικόνας του Τραμπ το γεγονός πως διέκοψε περισσότερες από 10 φορές τη Χίλαρι. Εκείνη, δεν ακολούθησε την ίδια τακτική. Και στη μια φορά που επιχείρησε να τον διακόψει, ο Τραμπ ήταν ο... Τραμπ: «Σε παρακαλώ, μιλάω εγώ τώρα» της είπε απότομα, κάνοντας και μια χαρακτηριστική χειρονομία. Σε άλλο σημείο, η Κλίντον είπε «ας προσπαθήσω να μεταφράσω αυτό που είπε» για να της επιτεθεί ο Τραμπ: «δεν μπορείς».

Η μοναδική ερώτηση που τέθηκε σχετικά με τις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών από γυναίκες που υποστηρίζουν πως έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής επίθεσης από τον Τραμπ έγινε με απλό τρόπο. Ο Γουάλας έθεσε το θέμα στη βάση που έπρεπε. «Κανείς δεν σέβεται τις γυναίκες περισσότερο από εμένα» είπε ο Τραμπ. Και συνέχισε: «Δεν έχω καν ζητήσει συγγνώμη από τη γυναίκα μου γιατί δεν έχω κάνει τίποτα. Δεν τις ξέρω αυτές τις γυναίκες, δεν τις έχω γνωρίσει. Ή ήθελαν δημοσιότητα ή τις έβαλε η προεκλογική καμπάνια της Κλίντον να τα πουν όλα αυτά».

Από ένα σημείο και μετά ο Ντόναλντ Τραμπ,  ήταν ειρωνικός και υπερόπτης.  Τη μία στιγμή έλεγε πως κανείς δεν έχει περισσότερο σεβασμό για τις γυναίκες από εκείνον και την... επόμενη (σχεδόν) διέκοπτε την Κλίντον για να την αποκαλέσει "κακιά γυναίκα".

Δείτε ολόκληρο το debate: