Απίστευτο σκάνδαλο με θύματα ηλικιωμένους που κακοποιούνταν σε οίκο ευγηρίας της Ιταλίας, είδε το φως της δημοσιότητας. Συγκεκριμένα, δεκαοκτώ άτομα ενέχονται σε έρευνα της εισαγγελίας της Κάτω Ιταλίας. Πρόκειται για τους εργαζόμενους και τον διευθυντή ιδιωτικού οίκου ευγηρίας, κοντά στην πόλη Σαλέρνο, στην ευρύτερη περιφέρεια της Νάπολης.

Σε βίντεο –σοκ  από τις κρυφές κάμερες, μπορεί κανείς να διακρίνει τους εργαζόμενους να χαστουκίζουν τους ηλικιωμένους, να τους εξυβρίζουν, να τους σπρώχνουν και να τους απειλούν.

Οι τριάντα «φιλοξενούμενοι» του οίκου ευγηρίας δεν μπορούσαν, συχνά, να επικοινωνήσουν με τους συγγενείς τους, ενώ πολλές φορές το προσωπικό δεν τους άφηνε ούτε να χρησιμοποιήσουν τις τουαλέτες.

«Θα πας στην τουαλέτα μόνον όταν θα είσαι έτοιμος να πεθάνεις» και «μην σηκωθείς διότι θα σου σπάσω το κεφάλι», ακούγεται να λέει το προσωπικό σε ηλικιωμένους που βρίσκονται στο σαλόνι του οίκου ευγηρίας του Σαλέρνο.

Στο μεταξύ, η βουλή της Ρώμης ενέκρινε σήμερα νόμο ο οποίος επιτρέπει να τοποθετούνται κάμερες κλειστού κυκλώματος σε όλα τα νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς και οίκους ευγηρίας της χώρας, «για την καταπολέμηση των βίαιων συμπεριφορών σε βάρος ανυπεράσπιστων παιδιών και ηλικιωμένων». Το τελικό πράσινο φως, τώρα, θα πρέπει να δοθεί με την θετική ψήφο της γερουσίας.