Ένας στόλος από ρωσικά πολεμικά πλοία κατέπλευσε στη Βόρεια Θάλασσα και έχει πορεία για τη Μάγχη, αναφέρει το υπουργείο Υπουργείο Άμυνας της Μεγάλης Βρετανίας. Δείτε εικόνες ρωσικού αεροπλανοφόρου (από ελικόπτερο) που φέρεται να πλέει στη Μάγχη, σύμφωνα με τις εικόνες που μεταδόθηκαν από τη βρετανική εφημερίδα Guardian.

Ο ρώσικος στολος εκτιμάται ότι πλέει με τελικό προορισμό τη Συρία και συγκεκριμένα το συριακό λιμάνι Ταρτούς. «Πρόκειται για μια επίδειξη δύναμης και μια επίδειξη δυνατοτήτων», δήλωσε ο Peter Felstead, εκδότης του Jane’s Defence Weekly, στο CNN. Το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου ανέφερε ότι παρακολουθεί στενά τα ρωσικά σκάφη, τα οποία απέπλευσαν από τη Ρωσία στις 15 Οκτωβρίου.

Τα ΜΜΕ στη Μεγάλη Βρετανία μιλούν για μια τόσο μεγάλη ρώσικη δύναμη που πλέει στην περιοχή, για πρώτη φορά μετά τον ψυχρό πόλεμο.  Η Ρωσία παρατάσσει το σύνολο του Βόρειου Στόλου της κι ένας μέρος αυτού που διατηρεί στη Βαλτική, γράφει ο Ιndependent.

Εκπρόσωπος της πρωθυπουργού της Βρετανίας δήλωσε πως η χώρα δεν κάθεται και παρακολουθεί αδύναμη.«Παρακολουθούμε από  κοντά τα ρωσικά πλοία», είπε.  

Σημειώνεται πως υπάρχει ήδη θέμα μεταξύ Βρετανίας και Ρωσίας για τη Συρία. Μάλιστα, η πρωθυπουργός της Βρετανίας,Τερέζα Μέι, είχε κατηγορήσει τον Βλαντιμίρ Πούτιν ότι υπονομεύει τη Δύση ως προς τη λύση του συριακού.

Οι αρχηγοί των κυβερνήσεων της  Ε.Ε, χτες στη Σύνοδο Κορυφής, καταδίκασαν τη συμμετοχή της Μόσχας στους  βομβαρδισμούς στο Χαλέπι. Πάντως, δεν ανακοίνωσαν κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας.