current views are: 3

21 Οκτωβρίου 2016
Δημοσίευση18:19

Λήξη συναγερμού στο αεροδρόμιο Σίτι του Λονδίνου

Εκκενώθηκε νωρίτερα το αεροδρόμιο Σίτι του Λονδίνου, καθώς υπήρχαν αναφορές για «χημικό επεισόδιο».

Δημοσίευση 18:19’

Εκκενώθηκε νωρίτερα το αεροδρόμιο Σίτι του Λονδίνου, καθώς υπήρχαν αναφορές για «χημικό επεισόδιο».

Συναγερμός σήμανε σήμερα το απόγευμα  στο αεροδρόμιο Σίτι του Λονδίνου, το οποίο εκκενώθηκε υπό τον φόβο για «χημικό επεισόδιο».

Η υπηρεσία άμεσης βοήθειας της βρετανικής κυβέρνησης ανακοίνωσε ότι πρόσφερε φροντίδα σε 26 ανθρώπους με αναπνευστικά προβλήματα στο αεροδρόμιο, όπου αναφέρθηκε ένα επεισόδιο που οφείλεται σε κάποια χημική ουσία.

Σύμφωνα με την υπηρεσία, δύο άνθρωποι διακομίστηκαν σε νοσοκομείο.

«Τα πληρώματα των ασθενοφόρων και η Ομάδα Αντιμετώπισης Περιοχών Υψηλού Κινδύνου αντιμετωπίζουν το συμβάν στο Αεροδρόμιο του Σίτι του Λονδίνου», ανέφερε το κέντρο άμεσης βοήθειας του Λονδίνου.

«Προσφέραμε φροντίδες σε 26 πρόσωπα (…) Διακομίσαμε δύο ασθενείς σε νοσοκομείο», προστίθεται στην ανακοίνωση του κέντρου.

Σύμφωνα με το BBC το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 16:00 (ώρα Βρετανίας) και περίπου 500 άνθρωποι αναγκάστηκαν να το εγκαταλείψουν κάθως κάποιοι δεν ένιωθαν καλά.

Ωστόσο όπως μετέδωσε πριν από λίγο το Reuters το αεροδρόμιο κηρύχθηκε ασφαλές αφού στελέχη των υπηρεσιών άμεσης βοήθειας δεν ανακάλυψαν καμιά ένδειξη πως εκδηλώθηκε χημική πυρκαγιά.

«Δύο πλήρεις έλεγχοι του κτιρίου του (τερματικού σταθμού) του αεροδρομίου διεξήχθησαν από κοινού από πυροσβέστες και αστυνομικούς με προστατευτικό εξοπλισμό», εξήγησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λονδίνου.

«Δεν βρέθηκε καμιά ένδειξη πάνω από το φυσιολογικό και το κτίριο εξαερίστηκε, ερευνήθηκε και κηρύχθηκε ασφαλές», πρόσθεσε.

Γύρω στις 10 το βράδυ (ώρα Ελλαδας) έγινε γνωστό ότι το αεροδρόμιο λειτουργεί ξανά, αφού οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων κατέληξαν ότι δεν υπήρξε χημική φωτιά.  «Το αεροδρόμιο άνοιξε ξανά», ανέφερε η διεύθυνσή μέσω του Twitter. «Ευχαριστούμε τους επιβάτες για την υπομονή τους, θα υπάρξουν προβλήματα στην πρόσβαση στο τερματικό και αναμένονται καθυστερήσεις στις πτήσεις», κατά την ίδια πηγή.


σχετικα αρθρα