Βελγικό σούπερ μάρκετ εκκενώθηκε σήμερα μετά την παρουσία ενός άνδρα ο οποίος κράδαινε ένα όπλο μέσα στο κατάστημα στην περιοχή Σατελινό, 50 χλμ νότια των Βρυξελλών, μετέδωσε το βελγικό πρακτορείο ειδήσεων BELGA.

Η αστυνομία οδήγησε δεκάδες καταναλωτές έξω από το Cora Mall, με ορισμένους να συγχέουν τον ήχο από τις γυάλινες προθήκες των κοσμημάτων που έσπαζαν με εκείνον που προκαλείται από πυροβολισμούς, δήλωσε ο διευθυντής της αστυνομίας 'Ερικ ντε Μπραμπάντερ.

Δεν ερρίφθησαν πυρά, δεν τραυματίστηκε κανείς στη ληστεία. Οι δράστες τράπηκαν σε φυγή, πρόσθεσε.

Η αστυνομία δεν ανέφερε ότι το περιστατικό συνδέεται με ισλαμιστική εξτρεμιστική δράση. Επιθέσεις αυτοκτονίας την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος προκάλεσαν τον θάνατο 32 ανθρώπων στις Βρυξέλλες τον Μάρτιο.

Ωστόσο το περιστατικό προκάλεσε μεγάλη σύγχυση και πανικό. Αρχικά οι πληροφορίες ανέφεραν ότι άνδρας με καλάσνικοφ άνοιξε πυρ μέσα σε κατάστημα. Το βελγικό πρακτορείο ειδήσεων BELGA μετέδωσε ότι δράστες εισέβαλαν σε κατάστημα σε μια κατά τα φαινόμενα απόπειρα ληστείας. Το δίκτυο RTL News μετέδωσε ότι αρκετοί ένοπλοι ήταν μέσα στο κατάστημα. Η τοπική εφημερίδα La Gazette έκανε λόγο για τρεις δράστες. Ο δήμαρχος Ντανιέλ Βάντερλικ είχε δηλώσει στο δίκτυο RTL ότι "ερρίφθησαν πυρά από καλάσνικοφ"