current views are: 5

22 Οκτωβρίου 2016
Δημοσίευση16:19

«Ορέγεται» και τη Μοσούλη ο Ερντογάν: «Σεβόμαστε με βαριά καρδιά τα σύνορα» (Βίντεο)

Σε νέες προκλήσεις, με στόχο αυτή τη φορά προς το Ιράκ, προχώρησε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος συντηρεί με κάθε τρόπο τα νεοοθωμανικά σχέδια του.

Δημοσίευση 16:19’

Σε νέες προκλήσεις, με στόχο αυτή τη φορά προς το Ιράκ, προχώρησε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος συντηρεί με κάθε τρόπο τα νεοοθωμανικά σχέδια του.

Σε νέες προκλήσεις, με στόχο αυτή τη φορά προς το Ιράκ,  προχώρησε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος συντηρεί με κάθε τρόπο τα νεοοθωμανικά σχέδια του.

Ειδικότερα,  όπως είπε, η Τουρκία σέβεται τα γεωγραφικά σύνορα όλων των χωρών, ακόμη και αν αυτό «βαραίνει την καρδιά» των Τούρκων, μία δήλωση που ήρθε μετά την άρνηση του πρωθυπουργού του Ιράκ, Χάιντερ αλ Αμπάντι, να συμμετάσχουν οι τουρκικές δυνάμεις στη μάχη για την εκδίωξη των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους από τη Μοσούλη.

Η Τουρκία ήθελε να συμμετάσχει στην επιχείρηση καθώς εξακολουθεί να θεωρεί ότι η Μοσούλη βρίσκεται εντός της σφαίρας επιρροής της.

«Κάποιοι αδαείς έρχονται και λένε “τι σχέση έχετε εσείς με το Ιράκ;”. Αυτές οι περιοχές για τις οποίες μιλάμε σήμερα είναι μέρος της ψυχής μας», είπε ο Τούρκος πρόεδρος σε μια ομιλία του.

«Ακόμη και αν αυτό μας βαραίνει, σεβόμαστε τα γεωγραφικά σύνορα όλων των χωρών», πρόσθεσε.

O Τούρκος δημοσιογράφος Mahir Zeynalov, γνωστός πολέμιος του Ερντογαν για τον οποίο μάλιστα ο Τούρκος πρόεδρος είχε ζητήσει να κλείσει ο λογαριασμός του στο Twitter, μεταφέροντας σημεία της ομιλίας Ερντογάν αναφέρει ότι είπε επίσης: «Δεν δεχτήκαμε εθελοντικά τα σύνορά μας όπως είναι σήμερα. Οι άνθρωποι που ίδρυσαν το κράτος μας γεννήθηκαν εκτός αυτών των συνόρων», μία έμμεση αναφορά δηλαδή στον Κεμάλ Ατατούρκ που γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη.


σχετικα αρθρα