Οι βρετανοί δάσκαλοι και οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα αναμένεται να απεργήσουν αυτή την εβδομάδα ενώ συνεχίζονται οι συνομιλίες μεταξύ της κυβέρνησης και των συνδικάτων με θέμα τις συνταξιοδοτικές μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο τομέα.
Στην περίπτωση που γίνει η απεργία θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία, τα κυβερνητικά γραφεία, ενώ θα υπολειτουργήσουν τα αεροδρόμια και τα λιμάνια. Ενδέχεται η απεργία να αποτελέσει μια πρόγευση των επόμενων εκτεταμένων κινητοποιήσεων που προγραμματίζονται για αργότερα φέτος.

Η κυβέρνηση από την πλευρά της καταδίκασε την προγραμματισμένη για την Πέμπτη απεργία που αφορά τουλάχιστον 750 χιλιάδες εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα και αναμένεται να οδηγήσει τη χώρα σε παράλυση.

Η συντηρητική βρετανική κυβέρνηση αντιμετωπίζει μια πρόκληση παρόμοια με αυτήν που βιώνουν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες--που δεν μπορούν να κατευνάσουν τον πληθυσμό που βλέπει να μειώνονται συνεχώς τα έσοδά του.

Οι προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις, που βασίζονται σε μια αναθεώρηση των προτάσεων πρώην υπουργού του Εργατικού Κόμματος, προβλέπουν οι συντάξεις που βασίζονται στους μισθούς των καθορισμένων τελευταίων χρόνων να αντικατασταθούν από χαμηλότερες συντάξεις που θα βασίζονται στο μέσο όρο όλων των χρόνων εργασίας του καθενός, ενώ παράλληλα προτείνεται και αύξηση του ορίου ηλικίας για συνταξιοδότηση.